Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 3 ~ Populatia Romaniei, pe locul 7 in U.E.

Data introducerii: 09-07-2010

Populatia Romaniei, pe locul 7 in U.E.Institutul Naţional de Statistică a anunţat, cu ocazia apropierii Zilei Mondiale a Populaţiei - pe 11 iulie, faptul că la 1 ianuarie 2010, populaţia României a fost de 21,462 milioane de locuitori, din care 10,451 milioane erau bărbaţi (48,7% din populaţia ţării), iar restul de 11,011 milioane - femei (51,3%).

Ca număr de locuitori, România ocupă locul şapte în cadrul Uniunii Europene, după Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania şi Polonia.

Populaţia tânără (cu vârsta între 0 şi 14 ani) reprezenta 15,2% din totalul populaţiei, populaţia adultă 69,9%, iar cea vârstnică (de cel puţin 65 de ani) - 14,9%. La 1 ianuarie 2010, vârsta medie a populaţiei României a fost de 39,6 ani (38,1 ani la bărbaţi şi 41 de ani la femei), în condiţiile în care populaţia rurală era mai îmbătrânită şi avea o vârstă medie de 40,2 ani, mai mare cu 1,1 ani decât cea urbană.

Municipiul Bucureşti, actuala capitală a României, figura cu 1,944 milioane de locuitori, ceea ce reprezintă 16,4% din populaţia urbană şi 9% din populaţia ţării. Cel mai mic municipiu este Beiuş, din judeţul Bihor, cu 11.141 de locuitori.

Pagina 3 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Esti posesor al unui animal de companie si nu pastrezi curatenia? Atunci platesti amenda!Elena Udrea lanseaza, cu ajutorul RATB, rute catre manastiri si obiective turistice din apropierea BucurestiuluiElevii romani aduc in tara 4 medalii de la Olimpiada de ChimieCristian Tabara acuzat de viol asupra unui minorSe fura Mausoleul din Parcul Carol?Dupa 3 ore de intrerupere, circulatia metroului intre statiile Timpuri Noi si Nicolae Grigorescu a fost reluataAstazi si maine, vremea va fi calduroasa in toata taraI love handmade Bazaar, 24-25 iulie in BucurestiCaravana Nora pentru mama 5 porneste prin tara din 31 iulieFostul administrator al cimitirului: Sotii Ceausescu au fost ingropati sub nume falseUn cuplu de negri din Africa a adus pe lume un copil albTrei elevi romani vin in tara cu 3 medalii castigate la Olimpiada de Informatica a Europei CentraleTerra este lovita de un satelit numit Nemesis la un interval de 27 de milioane de aniRomania, olimpica la biologieInformatii socante despre moartea Madalinei Manole de la Carmen HarraObiect zburator neidentificat in ChinaPopulatia Romaniei, pe locul 7 in U.E.Oameni dincolo de ape - o campanie de ajutorare a oamenilor afectati de inundatiiActivitati de cartare, duminica in Parcul Bazilescu si Bucurestii NoiVesti bune! Nevazatorii vor putea conduce
Pagina 3

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook