Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 3 ~ Terra este lovita de un satelit numit Nemesis la un interval de 27 de milioane de ani

Data introducerii: 20-07-2010

Terra este lovita de un satelit numit Nemesis la un interval de 27 de milioane de aniPotrivit cercetătorilor americani, Terra este lovită de un satelit numit Nemesis la un interval de 27 de milioane de ani, producând astfel dispariţia vieţii de pe pământ.

Astrofizicianul Adrian Malott de la Universitatea din Kansas şi paleontologul Richard Bambach de la Institutul Smithsonian susţin că, cel puţin în ultimii 500 de milioane de ani, a existat o explozie de extincţii la fiecare 27 milioane de ani.

Regularitatea cu care satelitul Nemesis orbitează în jurul soarelui este aproape la jumătate din timpul estimat iniţial, spun cercetătorii. Asta deoarece în ultimii 500 de milioane de ani soarele a avut multe interacţiuni cu alte corpuri, iar câmpul gravitaţional al acelor stele au afectat cu siguranţă orbita Nemesisului, făcându-l să-şi piardă regularitatea de 27 milioane de ani.

Rata de extincţie, care poate să difere de la 10% din speciile de pe pământ până la întreaga viaţă de pe Terra, nu mai are loc exact la 27 milioane de ani, ci poate să varieze, înainte sau după, cu aproximativ 10 milioane de ani.

Un asemenea eveniment a avut loc acum 10 milioane de ani

Pagina 3 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Esti posesor al unui animal de companie si nu pastrezi curatenia? Atunci platesti amenda!Elena Udrea lanseaza, cu ajutorul RATB, rute catre manastiri si obiective turistice din apropierea BucurestiuluiElevii romani aduc in tara 4 medalii de la Olimpiada de ChimieCristian Tabara acuzat de viol asupra unui minorSe fura Mausoleul din Parcul Carol?Dupa 3 ore de intrerupere, circulatia metroului intre statiile Timpuri Noi si Nicolae Grigorescu a fost reluataAstazi si maine, vremea va fi calduroasa in toata taraI love handmade Bazaar, 24-25 iulie in BucurestiCaravana Nora pentru mama 5 porneste prin tara din 31 iulieFostul administrator al cimitirului: Sotii Ceausescu au fost ingropati sub nume falseUn cuplu de negri din Africa a adus pe lume un copil albTrei elevi romani vin in tara cu 3 medalii castigate la Olimpiada de Informatica a Europei CentraleTerra este lovita de un satelit numit Nemesis la un interval de 27 de milioane de aniRomania, olimpica la biologieInformatii socante despre moartea Madalinei Manole de la Carmen HarraObiect zburator neidentificat in ChinaPopulatia Romaniei, pe locul 7 in U.E.Oameni dincolo de ape - o campanie de ajutorare a oamenilor afectati de inundatiiActivitati de cartare, duminica in Parcul Bazilescu si Bucurestii NoiVesti bune! Nevazatorii vor putea conduce
Pagina 3

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook