Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 12 ~ Totul despre cladirile verzi

Data introducerii: 19-07-2013

Ideea de „cladire verde”, a aparut in urma cu 30 de ani, o data cu constientizarea faptului ca mediul inconjurator este in pericol, datorita poluarii din constructii. Statisticile arata ca 40% din consumul  mondial de energie si 40% din emisiile de CO2, se datoreaza cladirilor. Cladirea verde este o constructie realizata pe baza unor norme si standarde ecologice.


Cladirile verzi au cateva caracteristici esentiale. In primul rand, sporesc semnificativ, energia electrica. Pentru a reduce poluarea din partea masinilor, acestea trebuie sa aibe acces facil la diferite mijloace de transport in comun. Constructia trebuie sa aibe un minim de impact asupra mediului si aici specificam alegerea materialelor, care minimalizeaza si elimina degajarile toxice.

In Romania exista foarte putin cladiri verzi  aflate in Cluj, Arges, Timisoara sau Bucuresti. In cazul in care, in viitor, se vor pune la vanzare apartamente si cladiri verzi, nu ezitati sa le achizitionati. Cu ajutorul cladirilor verzi, avem grija de mediul inconjurator si traim intr-un spatiu sanatos.

Pagina 12 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Sute de actori, loviti de ordonanta lui BocActe necesare pentru indemnizatia de crestere a copiluluiUn fost majordom al reginei Elisabeta a II-a, condamnat la inchisoare pentru pedofilieSaracii din Milano vor primi caviar beluga de CraciunDIANA MALOS, `MISS VACANTA 2008`, SINUCIDERE SAU OMOR?Peste 20 de atentate impotriva Marii Britanii sunt pregatite in PakistanSpectacol de lumini si culori in BucurestiRespecta femeia!Anca Parghel, rapusa de cancer, s-a stinsO fetita de un an este gravida cu fratele sauRomania are cele mai multe cazuri de SIDACadouri B’ESTFEST in prag de Sarbatori si de... criza'Vinerea Neagra' a omorat 3 oameni in SUASubiectele la probele orale pentru Bac 2009, pe InternetMinistrul Muncii vrea desfiintarea tichetelor de masa. Sindicatele se opunTeroare in BombaySute de personae au ramas blocate din cauza nametilor, in ApuseniUn barbat din Marasesti este suspect de febra de MaltaZiua Romaniei, o agonie pentru maghiariRomancele, din ce in ce mai batute
Pagina 12

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook