Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 10 ~ Totul despre cladirile verzi

Data introducerii: 19-07-2013

Ideea de „cladire verde”, a aparut in urma cu 30 de ani, o data cu constientizarea faptului ca mediul inconjurator este in pericol, datorita poluarii din constructii. Statisticile arata ca 40% din consumul  mondial de energie si 40% din emisiile de CO2, se datoreaza cladirilor. Cladirea verde este o constructie realizata pe baza unor norme si standarde ecologice.


Cladirile verzi au cateva caracteristici esentiale. In primul rand, sporesc semnificativ, energia electrica. Pentru a reduce poluarea din partea masinilor, acestea trebuie sa aibe acces facil la diferite mijloace de transport in comun. Constructia trebuie sa aibe un minim de impact asupra mediului si aici specificam alegerea materialelor, care minimalizeaza si elimina degajarile toxice.

In Romania exista foarte putin cladiri verzi  aflate in Cluj, Arges, Timisoara sau Bucuresti. In cazul in care, in viitor, se vor pune la vanzare apartamente si cladiri verzi, nu ezitati sa le achizitionati. Cu ajutorul cladirilor verzi, avem grija de mediul inconjurator si traim intr-un spatiu sanatos.

Pagina 10 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Romania, printre tarile europene cele mai expuse riscului unor cutremure devastatoareCel mai puternic cutremur din Italia in ultimii zece aniExplozie la gazoductul din Transnistria, cu cateva zile inainte de alegerile din R.MoldovaDe maine, un nou val de scumpiri!Banca Mondiala da sfaturi: Romani, munciti pana la moarte!Sute de angajati CFR protesteaza la Gara de NordInvatamantul, la mana GuvernuluiANM: Vom avea vreme oscilanta pana in mai si temperaturi mari in varaIon Dolanescu s-a stinsControale si sanctiuni la bancile din CapitalaGrav accident rutier in Brasov, dupa ce un limitator de inaltime s-a prabusit din cauza unei masini de mare tonajVineri si Sambata vino la Angajatori de TopReader’s Digest ia in considerare un posibil falimentGreenpeace: La Cernavoda nu poate locui un copil sub patru aniParcul National Retezat ar putea fi inclus printre cele sapte minuni naturale ale lumiiIncident aviatic deasupra JaponieiSute de cladiri din Capitala risca sa se prabuseasca la un seism comparabil cu cel din 1977Pungile biodegradabile, mai daunatoare decat plasticul obisnuitVine primavara!Miracolul accidentului aviatic de la Amsterdam: Peste 100 de supravietuitori
Pagina 10

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook