Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 11 ~ Totul despre cladirile verzi

Data introducerii: 19-07-2013

Ideea de „cladire verde”, a aparut in urma cu 30 de ani, o data cu constientizarea faptului ca mediul inconjurator este in pericol, datorita poluarii din constructii. Statisticile arata ca 40% din consumul  mondial de energie si 40% din emisiile de CO2, se datoreaza cladirilor. Cladirea verde este o constructie realizata pe baza unor norme si standarde ecologice.


Cladirile verzi au cateva caracteristici esentiale. In primul rand, sporesc semnificativ, energia electrica. Pentru a reduce poluarea din partea masinilor, acestea trebuie sa aibe acces facil la diferite mijloace de transport in comun. Constructia trebuie sa aibe un minim de impact asupra mediului si aici specificam alegerea materialelor, care minimalizeaza si elimina degajarile toxice.

In Romania exista foarte putin cladiri verzi  aflate in Cluj, Arges, Timisoara sau Bucuresti. In cazul in care, in viitor, se vor pune la vanzare apartamente si cladiri verzi, nu ezitati sa le achizitionati. Cu ajutorul cladirilor verzi, avem grija de mediul inconjurator si traim intr-un spatiu sanatos.

Pagina 11 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Secretul nemuririi - inghetarea controlata a corpului?Metroul spre Otopeni ramane fara finantareCod galben de ninsori si vant puternic pentru opt judete din vestUn barbat retinut la Capitoliu cu o arma in masina sustine ca avea de facut o 'livrare' pentru ObamaPolitia maghiara a arestat doi suspecti in cazul uciderii lui Marian CozmaProfesorii ar putea organiza proteste spontane din cauza intarzierii platii salariilor'Romanii nu merita sa ramana in Europa'Parcari de lux. Oprescu investeste 60.000 euro pentru o masinaSalariile bugetarilor vor creste abia din aprilieCavaleria lui Mitrea, de partea lui GeoanaAccident avatic in New YorkUn elev din Capitala a fost taiat cu o sabie in timpul orei de religieLetonia se confrunta cu cea mai grava revolta din ultimii 18 aniA nascut la doua zile dupa ce a muritHotarata sa devina mireasa la 107 aniPalestinienii sunt omorati si cu arme romanestiMai multi romani au reusit sa iasa din Fasia GazaStare de 'alerta sporita' in Liban, dupa atacul cu rachete asupra IsraeluluiNu scapam de "apocalipsa". LHC revineCat rezistam fara gaz rusesc?
Pagina 11

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook