Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 13 ~ Totul despre cladirile verzi

Data introducerii: 19-07-2013

Ideea de „cladire verde”, a aparut in urma cu 30 de ani, o data cu constientizarea faptului ca mediul inconjurator este in pericol, datorita poluarii din constructii. Statisticile arata ca 40% din consumul  mondial de energie si 40% din emisiile de CO2, se datoreaza cladirilor. Cladirea verde este o constructie realizata pe baza unor norme si standarde ecologice.


Cladirile verzi au cateva caracteristici esentiale. In primul rand, sporesc semnificativ, energia electrica. Pentru a reduce poluarea din partea masinilor, acestea trebuie sa aibe acces facil la diferite mijloace de transport in comun. Constructia trebuie sa aibe un minim de impact asupra mediului si aici specificam alegerea materialelor, care minimalizeaza si elimina degajarile toxice.

In Romania exista foarte putin cladiri verzi  aflate in Cluj, Arges, Timisoara sau Bucuresti. In cazul in care, in viitor, se vor pune la vanzare apartamente si cladiri verzi, nu ezitati sa le achizitionati. Cu ajutorul cladirilor verzi, avem grija de mediul inconjurator si traim intr-un spatiu sanatos.

Pagina 13 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Primul centru Outlet din Romania se deschide in DecembrieALERTA: Un cutremur cu magnitudinea sapte grade s-a produs in estul RusieiDomnule Presedinte, cer sa mor!In weekend vine iarna!Oamenii de stiinta, cu un pas mai aproape de elixirul vietiiRoman condamnat la 27 de ani de inchisoare pentru frauda pe internetProfesorii au renuntat la greva generalaStatul ofera mai multe zile de concediuTragedie in Valea JiuluiSa salvam micutele mirese!O fetita bolnava de leucemie a convins autoritatile sa o lase sa moaraCFR-istii ar putea intra in greva vineri dimineataRomanii sunt acuzati de antisemitismPreotii vor salarii mai mari cu 20%Olimpicul craiovean, la un pas de libertateAcceleratorul de particule de la CERN, inaugurat oficialCel mai mare targ de carte din lume gazduieste doar doi autori romaniProfesorii ameninta cu organizarea unui mitingRectorul Universitatii Romano-Americane, profesorul Ion Smedescu, a incetat din viataBursele studentilor majorate cu 15% de la 1 ianuarie si inca 15% de la 1 octombrie
Pagina 13

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook