Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Leul continua sa se deprecieze

Data introducerii: 29-06-2010

Leul continua sa se depreciezeLeul îşi continuă tendinţa de depreciere ajungând la o rată de schimb euro/leu la fel de ridicată ca cea din 22 ianuarie 2009, mai precis de 4,3257 lei/euro.

"Este posibil ca mâine să tindă spre 4,40 lei/euro, dar cred că o să intervină Banca Naţională, ca să nu iasă cursul de referinţă peste 4,40 lei/euro, sau prea aproape", a declarat un dealer bancar.

O depreciere prea puternică a leului ar avea un impact psihologic major asupra economiei, ar reduce investitorii şi ar creşte preţurile, respectiv ar creşte inflaţia.

Una dintre cauzele deprecierii masive a leului este cererea mare de valută.

"Enorm de mult a crescut cererea pentru euro. Pot spune că astăzi singurele operaţiuni au fost de vânzarea de euro. Vânzările au explodat. Cererea a fost de cel puţin cinci ori mai mare decât într-o zi obişnuită", a declarat Andrei Sterescu, administrator Luxor, casa de schimb prezentă în Bucureşti şi Arad.

Autor: Raluca

Alte articole din acceasi categorie:

Ce trebuie sa stii despre cumpararea unei locuinteTransportul public al viitoruluiWeb designer jobul anului 2013Veniturile bugetarilor vor creste cu 8% in iunie, iar cu 7,4% in decembrieTarifele la energie si gaze vor creste - o noua cauza!Cele mai importante business-uri de familie din RomaniaCursul valutar isi continua ascensiunea pe piata financiaraCresc preturileLeul a atins un nou maxim al ultimelor 15 luniCat cheltuie ministerul lui Udrea pentru promovarea turismului?Aurul atinge un nou maximRomania are o crestere economica constantaTopul celor mai scumpe locuinte vandute in S1Romania, vanduta putin cate putin!Pretul caselor de vacanta a scazutReuniune de urgenta impotriva cresterii preturilor la alimente!Harta salariului mediu in recesiune!Obama: SUA s-ar putea scufunda intr-o noua criza financiaraLeul s-a apreciat in raport cu euroDe astazi se ieftinesc carburantii
Pagina 1

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook