Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 3 ~ Leul continua sa se deprecieze

Data introducerii: 29-06-2010

Leul continua sa se depreciezeLeul îşi continuă tendinţa de depreciere ajungând la o rată de schimb euro/leu la fel de ridicată ca cea din 22 ianuarie 2009, mai precis de 4,3257 lei/euro.

"Este posibil ca mâine să tindă spre 4,40 lei/euro, dar cred că o să intervină Banca Naţională, ca să nu iasă cursul de referinţă peste 4,40 lei/euro, sau prea aproape", a declarat un dealer bancar.

O depreciere prea puternică a leului ar avea un impact psihologic major asupra economiei, ar reduce investitorii şi ar creşte preţurile, respectiv ar creşte inflaţia.

Una dintre cauzele deprecierii masive a leului este cererea mare de valută.

"Enorm de mult a crescut cererea pentru euro. Pot spune că astăzi singurele operaţiuni au fost de vânzarea de euro. Vânzările au explodat. Cererea a fost de cel puţin cinci ori mai mare decât într-o zi obişnuită", a declarat Andrei Sterescu, administrator Luxor, casa de schimb prezentă în Bucureşti şi Arad.

Autor: Raluca

Pagina 3 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Leul continua sa se depreciezePiata asigurarilor este in scadereCriza financiara este departe de a se fi incheiatLeul inregistreaza deprecieriO noua banca s-a inscris in cursa de acordare de credite pentru Prima Casa 2Economia Romaniei este in scadereEuro a inregistrat marti o noua deprecierePagubele incendiului de la Dragonul Rosu - cea mai mare dauna a asigurarilor din RomaniaLista serviciilor pentru care se va plati impozit forfetarAsigurarea de viata poate fi subventionata de GuvernPrincipalele cauze ale somajului in RomaniaRomanii, fata in fata cu noi scumpiri de carburantiCarpati, la ultima tigaraNivel record al somajului: Peste 750.000 de romani fara loc de muncaBCR: Start la Prima Casa 2Vin vremuri grele pentru bucuresteniEconomia Romaniei s-a contractat in T4 cu 6,5%Cat mai costa o locuinta in marile orase ale tarii?Sunt prea multe malluri in Romania?Cum a iesit cea mai mare companie din Romania din anul crizei?
Pagina 3

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook