Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 4 ~ Leul continua sa se deprecieze

Data introducerii: 29-06-2010

Leul continua sa se depreciezeLeul îşi continuă tendinţa de depreciere ajungând la o rată de schimb euro/leu la fel de ridicată ca cea din 22 ianuarie 2009, mai precis de 4,3257 lei/euro.

"Este posibil ca mâine să tindă spre 4,40 lei/euro, dar cred că o să intervină Banca Naţională, ca să nu iasă cursul de referinţă peste 4,40 lei/euro, sau prea aproape", a declarat un dealer bancar.

O depreciere prea puternică a leului ar avea un impact psihologic major asupra economiei, ar reduce investitorii şi ar creşte preţurile, respectiv ar creşte inflaţia.

Una dintre cauzele deprecierii masive a leului este cererea mare de valută.

"Enorm de mult a crescut cererea pentru euro. Pot spune că astăzi singurele operaţiuni au fost de vânzarea de euro. Vânzările au explodat. Cererea a fost de cel puţin cinci ori mai mare decât într-o zi obişnuită", a declarat Andrei Sterescu, administrator Luxor, casa de schimb prezentă în Bucureşti şi Arad.

Autor: Raluca

Pagina 4 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Cum ne 'vinde' Guvernul catre FMIFirmele care angajeaza someri, scutite sase luni de la plata contributiilorBucurestiul, cel mai atractiv oras din Europa de Est pentru investitoriVin vremuri bune: Perioada grea pentru finantarea Romaniei a trecutPatriciu refuza sa fie audiat in dosarul RompetrolLa ce preturi vor putea fi cumparate locuintele ANL?Solutie de avarie: rata mai mica la banca, pe termen lungCastigul salarial mediu net a crescut cu 8,1% in decembrieCe-ar fi fost daca nu si-ar fi bagat coada Prima casaTop 5 tendinte pe piata fortei de munca in 2010Bogati ai Romaniei feriti-va! Fiscul e cu ochii pe voi!Leul castiga teren: 4,11 lei/euro, nou maxim al ultimului anTop 10: Scenarii controversate pentru 20102010, anul reflatiei: Cum va evolua economia Romaniei?Credeati c-am scapat? Forfetarul revine!Inceput de an in forta pentru moneda nationala. Leul, la maximul ultimelor 8 luni!Vladescu a pus gand rau bogatanilor: Vrea impozit special pentru averile mariFinantele schimba din pix cresterea cu 40% a cheltuielilor de personal intr-o diminuareLeul prinde aripi: Cursul, la minimul ultimelor 7 luni si jumatatePrima Casa continua si in 2010
Pagina 4

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook