Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 2 ~ Leul continua sa se deprecieze

Data introducerii: 29-06-2010

Leul continua sa se depreciezeLeul îşi continuă tendinţa de depreciere ajungând la o rată de schimb euro/leu la fel de ridicată ca cea din 22 ianuarie 2009, mai precis de 4,3257 lei/euro.

"Este posibil ca mâine să tindă spre 4,40 lei/euro, dar cred că o să intervină Banca Naţională, ca să nu iasă cursul de referinţă peste 4,40 lei/euro, sau prea aproape", a declarat un dealer bancar.

O depreciere prea puternică a leului ar avea un impact psihologic major asupra economiei, ar reduce investitorii şi ar creşte preţurile, respectiv ar creşte inflaţia.

Una dintre cauzele deprecierii masive a leului este cererea mare de valută.

"Enorm de mult a crescut cererea pentru euro. Pot spune că astăzi singurele operaţiuni au fost de vânzarea de euro. Vânzările au explodat. Cererea a fost de cel puţin cinci ori mai mare decât într-o zi obişnuită", a declarat Andrei Sterescu, administrator Luxor, casa de schimb prezentă în Bucureşti şi Arad.

Autor: Raluca

Pagina 2 ~ Alte articole din acceasi categorie:

In 2011 sectorul imobiliarelor intra in faliment?Salariul minim pe economie ar urma sa fie de 670 de leiRomania, prima din UE cu cea mai mare crestere a preturilorTopul scumpirilor post-majorare TVACursul de referinta leu/euro a ajuns la cotatia de 4,2297 lei/euroPainea nu se scumpesteRomanii au curaj: O treime isi doresc sa inceapa o afacereFMI:PIB va scadea cu 1,9%Se scumpeste motorina din 2011?Moneda nationala a inregistrat o noua apreciere usoaraSe scumpeste painea!Romania nu intra in Schengen pentru ca nu integreaza rromiiLeul s-a apreciat fata de euro, cursul de referinta ajungand la 4,2571 lei/euroCamerele de comert judetene vor reducerea cotei unice, eliminarea TVA de 24% si noi credite externeRomania intra intr-o noua runda de negocieri cu FMI si CERomania, locul doi in Europa in functie de inegalitatea distributiei veniturilorInundatiile si majorarea TVA la 24% prabusesc economiaNu exista riscul ca Romania sa intre in incapacitate de plataCe este o casa pasiva?Moneda nationala a inceput sa mai recupereze din pierdere
Pagina 2

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook