Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 6 ~ Totul despre cladirile verzi

Data introducerii: 19-07-2013

Ideea de „cladire verde”, a aparut in urma cu 30 de ani, o data cu constientizarea faptului ca mediul inconjurator este in pericol, datorita poluarii din constructii. Statisticile arata ca 40% din consumul  mondial de energie si 40% din emisiile de CO2, se datoreaza cladirilor. Cladirea verde este o constructie realizata pe baza unor norme si standarde ecologice.


Cladirile verzi au cateva caracteristici esentiale. In primul rand, sporesc semnificativ, energia electrica. Pentru a reduce poluarea din partea masinilor, acestea trebuie sa aibe acces facil la diferite mijloace de transport in comun. Constructia trebuie sa aibe un minim de impact asupra mediului si aici specificam alegerea materialelor, care minimalizeaza si elimina degajarile toxice.

In Romania exista foarte putin cladiri verzi  aflate in Cluj, Arges, Timisoara sau Bucuresti. In cazul in care, in viitor, se vor pune la vanzare apartamente si cladiri verzi, nu ezitati sa le achizitionati. Cu ajutorul cladirilor verzi, avem grija de mediul inconjurator si traim intr-un spatiu sanatos.

Pagina 6 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Bucuresti: Un vierme de 10 cm a fost scos din ochiul unui barbatCod portocaliu de inundatii in patru judete din bazinul DunariiIadul pe pamant, in Chile! Peste 300 de morti si milioane de sinistrati!Cutremur de 4 grade simtit si in BucurestiHaos in Grecia, provocat de greva generalaTeroare pe strazile IasuluiAbracadabra revine pe micile ecraneVladescu vrea impozit pe pensieAlunecari de teren in Dambovita, Mehedinti si Arges! 3000 de oameni izolatiRomania, groapa deseurilor nucleare din Europa?80% dintre elevii de la bac sunt experimentati si avansatiCine merita cele mai mari salarii din Romania?Bugetarii incep protestele si ameninta cu greva generalaCalifornia: Torentele de noroi provoaca panica in randul americanilorCod galben de ninsori si viscolZiua Indragostitilor pe versuri de iubireAjuta-l sa ramana in viata!A inviat inainte sa fie inchis in cosciugReconstructia Haiti ar putea dura cel putin 25 de aniHustler vrea sa faca o versiune porno a Avatar
Pagina 6

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook