Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 2 ~ Guvernul a aprobat documentele pentru primirea imprumutului

Data introducerii: 22-12-2010

Guvernul a aprobat documentele pentru primirea imprumutuluiPotrivit unui comunicat de presă, în şedinţa Guvernului din data de 21 decembrie au fost aprobate Scrisoarea suplimentară de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul suplimentar de înţelegere cu Comisia Europeană.

“În baza acestor documente, România va putea să primească cea de-a şaptea tranşă din împrumutul FMI, în valoare de 769 de milioane de DST (Drepturi Speciale de Tragere) şi, respectiv, a patra tranşă din împrumutul acordat de Comisia Europeană în valoare de 1,2 miliarde de euro” a declarat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai anunţat că în vederea accesării celei de-a patra tranşe de împrumut au fost agreate cu FMI o serie de acţiuni preliminare, unele fiind agreate şi cu Comisia Europeană:

- Aprobarea de către Parlament a bugetului convenit pentru 2011. În acest context, Guvernul a convenit cu organismele de finanţare continuarea reducerii deficitului bugetar, stabilindu-se o ţintă de 4,4% din PIB în 2011. De asemenea, s-a convenit ratificarea, de către forul legislativ, a măsurii de majorare a TVA de la 19% la 24%, ceea ce s-a şi întâmplat.
- Reducerea semnificativă a arieratelor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale, până la sfârşitul anului. - Aprobarea legislaţiei privind salarizarea unitară în sectorul public
- Aprobarea legii de reformă a pensiilor
- Conlucrarea cu Parlamentul pentru amendarea Ordonanţei 50/2010 privind contractele de credit, astfel încât aceasta să asigure transparenţa şi să protejeze drepturile consumatorilor, susţinând, în acelaşi timp, stabilitatea sistemului financiar, şi asigurând conformitatea cu prevederile Directivei UE privind contractele de credit pentru consumatori.

Pagina 2 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Kelemen Hunor si Olosz Gergely candideaza pentru presedintia UDMRPentru buna guvernare a Romaniei, alianta PNL-PC?Guvernul a aprobat documentele pentru primirea imprumutuluiMircea Geoana a fost suspendat din PSDAnastase nu a incalcat regulamentul CDInlocuirea lui Emil Boc din Guvern, doar barfe?Ministrul Sanatatii si-a dat demisia, iar premierul Emil Boc nu a fost de acordFestivitate de inaugurare a lucrarilor celei de-a doua etape a proiectului China Town Romania Dan Diaconescu isi continua planurile de lansare politica prin infiintarea Partidului PoporuluiSchimbarea Guvernului, solutia pentru ridicarea moralului romanilorManelistii nu scapa de impoziteUnde isi petrece Basescu vacanta?De la 1 octombrie dispare impozitul unic si apare impozitul forfetarBoc: Salariile cresc cu 10% in 2011PSD pregateste motiunea de cenzura Nr. 2PNL voteaza orice motiune de cenzuraPSD cere demisia ministrului AgriculturiiRomania risca sa piarda miliardele de euro alocate de UE tarii noastreEvaluarea ministrilor se va face de la 1 septembrieUdrea vrea sa recastige increderea bucurestenilor
Pagina 2

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook