Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 4 ~ Juridic

In aceasta categorie veti putea gasi cele mai noi stiri din domeniul Juridic. In colaborare cu numerosi parteneri din domeniul legislativ va putem oferi o gama larga de stiri de ultima ora din acest domeniu. Stiri juridice, stiri legislative, noutati legislative, noutati juridice, informatii noi din domeniul juridic, legislatie.

sport101.ro stiri din sport

Pagina 4 ~ Articole din categoria Juridic

data introducerii: 08-07-2009

Emil Boc: "Nu ne atingem de cota unica sau de TVA"

Comunicat Guvernul Romaniei: "Primul-ministru Emil Boc a avut astazi la Palatul Victoria o intalnire cu reprezentanti ai confederatiilor patronale, cu scopul de a evalua masurile anticriza ale Executivului dupa 6 luni de guvernare, dar si pentru a asculta recomandarile si problemele mediului de afaceri in actuala situatie economica.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 07-07-2009

Legumele curbate revin pe tarabele UE

"Castravetii si morcovii curbati nu vor mai fi supusi normelor specifice de comercializare si vor reveni pe tarabe. Din 1 iulie 2009, Uniunea Europeana a recurs la forme si dimensiuni democratice pentru legumele si fructele comercializate si a inlaturat standardele specifice pentru 26 de tipuri de fructe si legume.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 02-07-2009

Se discuta despre renuntarea la cota unica de impozitare de 16%

Constantin Nita, ministrul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii: "Nu mai putem sa continuam cu aceasta cota unica.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 23-06-2009

Legea de salarizare unitara va fi lansata in dezbatere publica

Proiectul legii de salarizare unitara a bugetarilor va fi prezentat guvernului, pentru analiza, saptamana viitoare, si va fi lansat apoi in dezbatere publica - anunta reprezentantii Ministerului Muncii.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 05-06-2009

Neplata asigurarilor de sanatate de catre avocati

Casa de Asigurari de Sanatate a judetului Cluj pretinde de la av. dr. Stanca Ioana Gidro, decanul Baroului Cluj, suma de 99.945 de lei, reprezentand datoria acumulata de avocata la Fondul National Unic de Asigurari Sociale si de Sanatate (FNUASS) in ultimii sapte ani fiscali.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 29-04-2009

Cererea de eliberare sub control judiciar a lui Facaleata, respinsa

Cererea de eliberare sub control judiciar a directorului hipermarketului PIC, Liviu Facaleata, a fost respinsa, marti, de Tribunalul Arges.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 31-03-2009

Ministrul Justitiei nu mai vrea sa micsoreze pedepsele pentru coruptie

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat luni, in cadrul conferintei de presa tinuta dupa intalnirea cu omologul sau ceh, ca vrea sa pastreze pedepsele pentru coruptie din actualul Cod Penal, dupa ce a discutat despre acest subiect cu Daniel Morar si Laura Kovesi.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 26-03-2009

Serban, Pitovici si Popoviciu au fost lasati liberi de Curtea de Apel Bucuresti

Cornel Serban, fostul sef DGIPI, Petru Pitcovici, de la DGA, si omul de afaceri Gabriel Popoviciu nu au primit mandate de arestare preventiva, joi dimineata, de la Curtea de Apel Bucuresti. Au insa interdictia de a parasi tara pentru o perioada de 29 de zile.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 23-03-2009

Codul civil transforma minorii si persoanele cu handicap in cobai

Un articol inclus in proiectul de cod civil, da voie medicilor sa faca interventii in scop de cercetare stiintifica asupra unui minor sau asupra unei persoane lipsite de discernamant din cauza unui handicap mintal

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 23-02-2009

Judecatorii si procurorii vor putea fi sanctionati si pentru fapte savarsite in afara programului

Virgil Andreies, presedintele CSM, a declarat vineri, 20 februarie 2009, in cadrul unei conferinte de presa la Cluj Napoca ca au fost finalizate modificarile la Regulamentul Inspectiei Judiciare in sensul sanctionarii magistratilor si pentru fapte savarsite in afara programului daca prin comportamentul lor se aduce atingere imaginii sistemului judiciar.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 05-02-2009

ICCJ da dreptul Raiffeisen C&I de a-si recupera amenda de 15 mii de lei, platita la stat

Sectia Contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, marti, ca SSIF Raiffeisen Capital&Investment (RCI) isi poate recupera amenda de 15000 de lei, platita organelor fiscale ale statului. Decizia ICCJ a fost data in procesul dintre Raiffeisen Capital&Investment si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 20-01-2009

Comisia Europeana preseaza Microsoft sa separe browserul Internet Explorer de sistemul de operare

Comisia Europeana s-a adresat companiei Microsift pe motiv ca implementarea browser-ului Internet Explorer in sistemele de operare Windows reprezinta o incalcare a dreptului la libera concurenta. Opt saptamani are ragaz compania americana sa raspunda.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 16-01-2009

Ordonanta lui Boc a picat!

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala ordonanta prin care se interzice cumulul pensiei cu salariul primit de la stat, dupa ce a fost sesizata de Avocatul Poporului.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 09-01-2009

RIL admis. Indemnizatia de 10% nu se cuvine tuturor grefierilor

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 894 din 30 decembrie 2008 a fost publicata Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 24 /2008 privind examinarea recursului in interesul legii, declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la aplicarea dispozitiilor art. 19 alin. (3) din Legea nr. 50/1996 privind salarizarea si alte

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 07-01-2009

Romania, acuzata din nou pentru incalcarea dreptului la protectia proprietatii

Curtea Europeana a Drepturilor Omului se va pronunta marti in sapte cauze impotriva Romaniei, ce vizeaza, in principal, incalcarea dreptului la protectia proprietatii, garantat de Conventia pentru apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale.

Click aici pentru articolul complet
Pagina 4

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook