Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 4 ~ Cultura

In aceasta categorie veti putea gasi stirile zilei din Cultura. Va invitam sa regasiti pe site-ul nostru cele mai noi informatii Culturale. Noutati culturale, stiri culturale, informatii din domeniul culturii, informatii teatre, informatii opere. Stiri culturale, cele mai noi informatii.

sport101.ro stiri din sport

Pagina 4 ~ Articole din categoria Cultura

data introducerii: 21-01-2010

Semnificatii istorice pentru ziua de 21 ianuarie

1852 - S-a născut Vasile Lucaciu, personalitate a luptei naţionale a românilor ardeleni, unul dintre iniţiatorii Memorandumului de la 1892, membru al Consiliului Dirigent al Transilvaniei (m. 29 nov 1922)

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 13-01-2010

Manifestari dedicate poetului Mihai Eminescu

O sesiune dedicată lui Mihai Eminescu cu prilejul implinirii a 160 de ani de la naşterea poetului se va desfăşura, maine, in Aula Academiei Romane.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 12-01-2010

Grafica de Pallady, la Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) prezinta la Muzeul Theodor Pallady, in perioada iulie – octombrie 2010, expozitia temporara “Volum si perspectiva in creatia grafica a lui Theodor Pallady”.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 07-01-2010

Editura Nemira a cerut falimentul

Tribunalul Bucureşti a admis, ieri, cererea Editurii Nemira şi a decis deschiderea procedurii falimentului, măsura reorganizării judiciare fiind cerută de firmă din cauza căderii pieţei de carte.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 06-01-2010

Evenimente literare speciale, la 100 de ani de la trecerea in nefiinta a lui Lev Tolstoi

Împlinirea a 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a celebrului scriitor rus Lev Tolstoi, autor al romanului "Anna Karenina", va fi marcată în toată lumea anul acesta, prin noi traduceri ale operelor sale, dar şi prin lansarea în Europa a unui film despre viaţa sa, informează The Guardian.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 05-01-2010

Superstitii, credinte populare si practici misterioase de Boboteaza

Va poftim sa facem o trecere in revista a unor superstitii, obiceiuri stravechi, ritualuri si practici misterioase asociate unei sarbatori atat de mari precum este Boboteaza:

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 04-01-2010

Constantin Brancusi, in topul celor mai bine vanduti artisti ai anului 2009

Constantin Brancusi este pe locul patru in topul vanzarilor din 2009 cu lucrarea "Madame L. R.", vanduta pentru 37,1 milioane de dolari in februarie, noteaza Capital.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 29-12-2009

Epoca de gheata 3 - filmul anului in Romania

Pelicula "Amintiri din Epoca de Aur" domina topul premierelor romanesti, in timp ce filmul "Epoca de Gheata 3" a fost favoritul romanilor in anul 2009.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 11-12-2009

Istoria cravatei la Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul National de Arta al Romaniei si Ambasada Italiei la Bucuresti sunt gazdele expozitiei ''Noduri italiene. Cravata - evolutie, limbaj si stil'', al carei vernisaj a avut loc miercuri seara, la sediul MNAR, in Rotonda Salii Auditorium.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 01-12-2009

Teatrul Odeon pune in scena asasinatul sotilor Ceausescu

Spectacolul "Ultimele ore ale lui Ceausescu", pus in scena de Institutul International pentru Crima Politica pentru a reconstitui Procesul impotriva sotilor Ceausescu, va fi prezentat in premiera pe scena Teatrului Odeon din Capitala, pe 10 si 22 decembrie.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 11-09-2009

Chris Rea canta la Bucuresti

Celebrul solist, chitarist si pianist Chris Rea va sustine un concert pe 6 februarie 2010, la Sala Palatului din Bucuresti, spectacol inclus in turneul de promovare a albumului "Still So Far To Go - The Best Of Chris Rea".

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 02-09-2009

Schimbari la Oscar

Un nou sistem de votare, bazat pe ordonarea preferintelor, va fi introdus, incepand cu editia de anul viitor a Galei Oscarurilor, pentru desemnarea castigatorului la categoria "Cel mai bun film", la care vor fi nominalizate zece productii, pentru prima oara din 1943.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 15-08-2009

Carti mai ieftine cu 20%

Editura Herald a lansat aseara, la Orange concept store, din Bucuresti , campania "Te asteptam in librarie", in care 20 de titluri au reduceri de 20 % din pret , in diverse librarii din tara, pana pe 1 noiembrie 2009.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 04-08-2009

Ce poti citi pe plaja in acest sezon?

Ghidul succesului pentru lenesi de Marc Allen

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 29-07-2009

Sala Radio, renovata dupa 48 de ani

Sala de concerte "Mihail Jora" (Sala Radio) din Bucuresti si orga care se afla in incinta incaperii vor fi reconditionate de catre Societatea Romana de Radiodifuziune pentru suma de 1 milion de euro, dupa mai bine de 40 de ani de la in fiintare.

Click aici pentru articolul complet
Pagina 4

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook