Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 3 ~ Cultura

In aceasta categorie veti putea gasi stirile zilei din Cultura. Va invitam sa regasiti pe site-ul nostru cele mai noi informatii Culturale. Noutati culturale, stiri culturale, informatii din domeniul culturii, informatii teatre, informatii opere. Stiri culturale, cele mai noi informatii.

sport101.ro stiri din sport

Pagina 3 ~ Articole din categoria Cultura

data introducerii: 01-06-2010

Trei artisti romani au fost premiati la Madrid

Trei artişti români au fost premiaţi la Madrid de către revista spaniolă Niram Art.

data introducerii: 19-04-2010

Muzeul Aviatiei din Pipera s-ar putea inchide pentru construirea de locuinte ANL

Singurul muzeu de aviatie din Romania ar putea fi inchis la solicitarea pe care Consiliul Local al Sectorului 2 a facut Guvernului pentru a prelua imobilul din zona Pipera, in vederea construirii de locuinte ANL.

data introducerii: 24-03-2010

Herta Müller vine la Bucuresti

Herta Müller, laureata premiului Nobel pentru literatură din 2009, va veni la Bucureşti în septembrie, când Humanitas va lansa o serie de autor dedicată scriitoarei, în cadrul unei ample campanii ce marchează 20 de ani de fondarea editurii.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 23-03-2010

Festivalul Filmului Francofon, la Institutul Francez din Bucuresti, sala 'Elvila Popescu'

Începând de azi, 23 martie şi până pe 31 martie, Institutul Francez din Bucureşti organizează Festivalul Filmului Francofon. Evenimentul are loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Francofoniei.

data introducerii: 09-03-2010

Adela Marculescu, sarbatorita la Teatrul Metropolis

Cea mai recenta premiera a Teatrului Metropolis, “Floarea de cactus” dupa Pierre Barillet si Jean Pierre Gredy (traducere Angela Ioan), pornita de la o miza mare - aniversarea a 50 de ani de cariera a Adelei Marculescu - a constituit unul dintre cele mai importante evenimente teatrale bucurestene ale ultimei perioade, prin reusita montarii.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 05-03-2010

Cum vrea sa intre o pictorita romanca in Cartea Recordurilor?

Artistul plastic Aurelia Bobocel a vernisat joi, la Arad, o expozitie de pictura pe sticla incalzita cu care vrea sa intre in Cartea Recordurilor in ceea ce priveste numarul tablourilor expuse si suprafata pictata prin acest procedeu.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 04-03-2010

Google si-a modificat logo-ul pentru a-l celebra pe Antonio Vivaldi

Google şi-a modificat logoul de pe pagina sa de start pentru a marca împlinirea a 332 de ani de la naşterea compozitorului italian Antonio Vivaldi, mai multe litere din sintagma Google fiind înlocuite de imagini ale unor viori.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 03-03-2010

Depeche Mode, la Teatrul Odeon

Spectacolul de dans contemporan „Depeche Dance”, pe muzica formaţiei Depeche Mode, va avea premiera pe12 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucureşti.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 01-03-2010

Regizorii Radu Mihaileanu si Ruxandra Medrea, laureati cu Oscarurile franceze

Radu Mihaileanu a obtinut pentru "Concertul" doua Cesaruri mici (pentru Sunet si Coloana sonora), iar Ruxandra Medrea, coregizoare la "Infernul lui Henri-Georges Clouzot", a luat premiul pentru Cel mai bun documentar.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 26-02-2010

Andrei Dimitriu, director interimar al Filarmonicii George Enescu

Andrei Dimitriu, fost preşedinte al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), a fost numit director interimar al Filarmonicii Naţionale "George Enescu" din Bucureşti, după pensionarea lui Cristian Mandeal.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 25-02-2010

Un tablou de Vincent Van Gogh, autentificat în Olanda

Un tablou semnat de pictorul olandez Vincent Van Gogh, datând din 1886, intitulat "Le moulin Blute-Fin", a fost autentificat, a anunţat, miercuri, directorul muzeului Fundatie din Zwolle (Olanda).

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 24-02-2010

Muzeu al mineritului la Rosia Montana

Un muzeu al mineritului a fost inaugurat, marţi, la Roşia Montană, într-o casă restaurată în centrul istoric al localităţii, într-o zonă în care compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) intenţionează să dezvolte în viitor un complex muzeal turistic.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 22-02-2010

Succes romanesc la Berlin: 'Eu cand vreau sa fluier, fluier', distins cu Ursul de Argint

Pelicula regizata de Forin Serban, distinsa cu doua premii la Festivalul International de Film de la Berlin, este in atentia presei internationale, care lauda realismul filmului si prestatia actorilor.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 18-02-2010

Hunor Kelemen: Nu poti impune creatorilor sa plateasca CAS pe toate drepturile de autor

Ministrul culturii, Kelemen Hunor, spune într-un interviu pentru NewsIn că, în opinia sa, nu li se poate impune creatorilor să plătească CAS pe toate drepturile de autor și că, pe de altă parte, lucrează la un proiect de act normativ prin care Cultura să beneficieze, din 2011, de 1% din PIB.

Click aici pentru articolul complet
data introducerii: 05-02-2010

Teatrul National, dat in judecata de peste 40 de angajati

Peste 40 de angajaţi, printre care actorii Ilinca Tomoroveanu, Ileana-Stana Ionescu şi Carmen Stănescu, au dat în judecată Teatrul Naţional Bucureşti, cerând instanţei Tribunalului Bucureşti să oblige instituţia de spectacole, dar şi Ministerul Culturii să le plătească sporul de fidelitate.

Click aici pentru articolul complet
Pagina 3

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook