Pagina 6 ~ Romania are un deficit de peste 170.000 de muncitori in constructii
Data introducerii: 19-12-2007
Muncitorii români din construcţii s-ar putea întoarce acasă! Însă, numai dacă salariul mediu ar fi egal cu cel din Ungaria sau din Polonia. Mai mult, în România, din ce în ce mai mulţi angajaţi în construcţii sunt străini, care muncesc fără forme legale.
Construcţiile înregistrează un deficit tot mai mare de personal. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii acum sunt cu aproape 170.000 mai puţini salariaţi decât e nevoie. Soluţii pentru remedierea situaţiei există. Una ar fi aducerea muncitorilor străini din Asia şi din fosta Iugoslavie, alta mărirea salariului mediu pentru angajaţii români.
Click aici pentru a citi tot articolul
Pagina 6 ~ Alte articole din acceasi categorie:
Petrom scumpeste din nou carburantiiCursul BNR a urcat la 4,2143 lei/euro, nivel neatins de la finele lui aprilieLeul se depreciazaPretul gazelor si al energiei electrice ar putea sa mai scada de la 1 iulieLeul, depreciere usoara pana la 4,2290 lei/euroBCR a majorat salariile cu 3,15% la inceputul anuluiSeful gigantului ipotecar Freddie Mac, gasit mort la resedinta sa din VirginiaObama: Cea mai potrivita solutie pentru restructurarea GM si Chrysler este falimentulLumea va putea iesi din criza, daca liderii G20 indeplinesc cinci conditiiIMM-urile, in criza: Solutii de salvare pentru intreprinderile mici si mijlociiFBI se asteapta la un val de fraude si infractiuni economice, din cauza planului de relansareOmul de afaceri Puiu Popoviciu, retinut de DNASemnal de alarma: Numarul somerilor ar putea ajunge la 800.000 pana la sfarsitul anuluiDupa ce si-au luat bonusuri de milioane de dolari, directorii AIG se refugiaza in spatele bodyguarzilorPreturile locuintelor din cartierul Titan din Capitala au scazut cu pana la 50% in 2009Capital Economics: Un ajutor extern poate duce cursul valutar la 5 lei/euroReuters: Orice ajutor strain acordat Romaniei va impune masuri drastice de austeritateEconomia romaneasca a crescut in 2008 cu 7,1%. Avans de doar 2,9% in trimestrul IVRestantele la credite au crescut cu 23% in ianuarieBancile ofera dobanzi fabuloase doar la depozitele pe termen scurt