Pagina 8 ~ Ghidul Bucurestiului evreiesc
Data introducerii: 26-10-2007
Unde se afla locurile istorice ale multisecularei vieti evreiesti in Capitala?
Cautate de turisti, dar si de oamenii doritori sa cunoasca istoria metropolei si a stravechii comunitati evreiesti, aceste locuri au fost fotografiate si inscrise in trasee cultural-istorice de catre prof. ing. Ossi Lazar, presedintele Comunitatii Evreiesti din Bucuresti, intr-un frumos Ghid.
Bucurestiul devenit Capitala Valahiei in 1698 si capitala Romaniei in 1862; a adapostit una dintre cele mai vechi asezari evreiesti de pe pamanturile romanesti. Inca de pe vremea lui Mircea Ciobanu (1550), existau dughene evreiesti pe malul Dambovitei.
Click aici pentru a citi tot articolul
Pagina 8 ~ Alte articole din acceasi categorie:
Jorge Luis Borges - "Carti scrise in doi"Cartea romaneasca in The New York Times Book ReviewB ‘estfest, muzica sub val, preturi pesteOrhan Pamuk, tinta a unui complot ultranationalist„Musca“, de la film la operaAteliere de creativitate la MTR27 iunie - "Noaptea Institutelor Culturale"Fanfara din Lapusnicul Mare, la VarsoviaPatapievici a fost ales vicepresedinte al EUNIC Teatrul londonez Globe, pentru prima data in Romania, la TimisoaraAbonamentele B'estfest, pe sfirsite Juanes, la PolivalentaGheorghe Zamfir, contestat in Israel"Pictura romaneasca in secolul al XIX-lea" la Muzeul de Arta Noaptea Institutelor CulturaleBilantul targului de carte 2008O debutanta a castigat marele trofeu TIFF Mircea Cartarescu impusca premiu dupa premiuRomii au descins la TIFFDe 1 iunie: Copiii expun la Muzeul National de Arta