Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 11 ~ Tot ce nu stiati despre restituirea proprietatilor in Romania

Data introducerii: 27-11-2007

Cadrul legal privind restituirea imobilelor catre fostii proprietari este constituit de Legea nr. 18/1991, de Legea nr. 1/2000, Legea nr. 10/2001 si normele de aplicare a Legii nr. 10/2001.

Curtea Constitutionala a confirmat ca cetatenii straini nu pot cere reconstituirea dreptului de proprietate in baza Legii fondului funciar.

ICCJ a decis ca instantele de judecata pot dispune direct restituirea in natura a imobilului preluat abuziv (Legea nr.10/2001 ).

ICCJ se va pronunta asupra admisibilitatii de revendicare a imobilelor in temeiul dispozitiilor dreptului comun, dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 10/2001.

Click aici pentru a citi tot articolul

Pagina 11 ~ Alte articole din acceasi categorie:

UE a adoptat Carta Drepturilor FundamentaleTaxarea inversa in constructii vs Regim normal de TVA Cadastrul computerizat va fi gata in 2008Noul Cod de Procedura penala introduce procesul de tip adversarial 30.000 de lei amenda pentru inducerea in eroare a consumatorului Modificarea Codului de Procedura penala, reexaminata de comisiile senatoriale ANAF: Cod de bare pentru declaratiile fiscale Tot ce nu stiati despre restituirea proprietatilor in RomaniaModificare cod rutier: 60 de km la ora in localitati Drepturile contractuale ale consumatorilor si IMM-urile - noi reglementari europene din 2008 Nevoia de brand si promovare in avocaturaAplicarea masurilor de simplificare a TVA-ului privind retururile de bunuri in spatiul comunitar Noutati Legislative 15 noiembrie 2007 Cum infiintez o gradinita particulara Efectele Globalizarii asupra JustitieiInstrainarea unui activ al societatii Noutati Legislative 13 noiembrie 2007 Recurs in interesul legii admis. Daune morale in conflictele de muncaRecurs in interesul legii. Aplicarea in timp a legii penaleMonica Macovei, la 100%: Ordonanta pentru desfiintarea DNA exista
Pagina 11

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook