Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 3 ~ Piata asigurarilor este in scadere

Data introducerii: 28-06-2010

Piata asigurarilor este in scadereÎn primele patru luni ale anului, piaţa asigurărilor din România s-a aflat în scădere cu 4,4%.

"Anul 2010 va fi un an dificil atât pentru România, cât şi la nivel mondial pe fondul crizei, fapt ce se va reflecta şi în cadrul pieţei de asigurări autohtone. Este posibil ca toate previziunile făcute la începutul anului să fie răsturnate în acest context economic şi la sfârşitul anului să vedem alte rezultate decât cele aşteptate în ceea ce priveşte industria asigurărilor, de aceea acum mai mult ca oricând această industrie va face eforturi considerabile pentru a se consolida şi a deveni tot mai transparentă", a explicat Angela Toncescu, în cadrul unui seminar organizat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Asigurările generale au cumulat un volum de prime de peste 2,4 miliarde de lei, nivel în scădere cu 6,6% faţă de perioada anului anterior, când subscrierile depăşeau 2,6 miliarde de lei.

Asigurările de viaţă au cumulat un volum de prime de peste 555 milioane de lei, nivel în creştere cu 6% faţă de primele 4 luni din 2009, când subscrierile totalizau mai mult de 523 milioane de lei.

Nivelul indemnizaţiilor plătite a scăzut cu 13,6% în primele patru luni ale anului 2010, iar 18 societăţi de asigurare au efectuat infuzii de capital.

Autor: Raluca

Pagina 3 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Leul continua sa se depreciezePiata asigurarilor este in scadereCriza financiara este departe de a se fi incheiatLeul inregistreaza deprecieriO noua banca s-a inscris in cursa de acordare de credite pentru Prima Casa 2Economia Romaniei este in scadereEuro a inregistrat marti o noua deprecierePagubele incendiului de la Dragonul Rosu - cea mai mare dauna a asigurarilor din RomaniaLista serviciilor pentru care se va plati impozit forfetarAsigurarea de viata poate fi subventionata de GuvernPrincipalele cauze ale somajului in RomaniaRomanii, fata in fata cu noi scumpiri de carburantiCarpati, la ultima tigaraNivel record al somajului: Peste 750.000 de romani fara loc de muncaBCR: Start la Prima Casa 2Vin vremuri grele pentru bucuresteniEconomia Romaniei s-a contractat in T4 cu 6,5%Cat mai costa o locuinta in marile orase ale tarii?Sunt prea multe malluri in Romania?Cum a iesit cea mai mare companie din Romania din anul crizei?
Pagina 3

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook