Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 3 ~ Manifestari dedicate poetului Mihai Eminescu

Data introducerii: 13-01-2010

Manifestari dedicate poetului Mihai EminescuO sesiune dedicată lui Mihai Eminescu cu prilejul implinirii a 160 de ani de la naşterea poetului se va desfăşura, maine, in Aula Academiei Romane.

La finalul manifestării, conduse de acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Romane, vor fi prezentate volumele 'Avatarii ale manuscriselor Eminescu' şi 'Albumul Eminescu', tipărite la Editura 'Semne'.

Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Romane, vor fi prezentate volumele 'Avatarii ale manuscriselor Eminescu' şi 'Albumul Eminescu', tipărite la Editura 'Semne'. In aceeaşi zi, la Muzeul Naţional al Literaturii Romane Academia Romană are loc dezbaterea cu tema 'Este Eminescu poet naţional?' la care sunt invitaţi acad. Eugen Simion, acad. Mihai Cimpoi, Daniel Cristea-Enache, Valentin Coşeriu; Nicolae Georgescu, Gisele Vanhese (Italia), Dimitrie Vatamaniuc, membru de onoare al Academiei Romane şi monseniorul Ioan Robu, membru de onoare al Academiei Romane Va fi vernisată o expoziţie de manuscrise şi documente din arhiva MNLR şi prezentat documentarul 'Eminescu, Veronica, Creangă', realizat in 1914 de Casa de Filme 'Pathé'.

Click aici pentru a citi tot articolul

Pagina 3 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Un tablou de Vincent Van Gogh, autentificat Ón OlandaMuzeu al mineritului la Rosia MontanaSucces romanesc la Berlin: 'Eu cand vreau sa fluier, fluier', distins cu Ursul de ArgintHunor Kelemen: Nu poti impune creatorilor sa plateasca CAS pe toate drepturile de autorTeatrul National, dat in judecata de peste 40 de angajatiSemnificatii istorice pentru ziua de 21 ianuarieManifestari dedicate poetului Mihai EminescuGrafica de Pallady, la Muzeul National de Arta al Romaniei Editura Nemira a cerut falimentulEvenimente literare speciale, la 100 de ani de la trecerea in nefiinta a lui Lev TolstoiSuperstitii, credinte populare si practici misterioase de Boboteaza Constantin Brancusi, in topul celor mai bine vanduti artisti ai anului 2009Epoca de gheata 3 - filmul anului in RomaniaIstoria cravatei la Muzeul National de Arta al RomanieiTeatrul Odeon pune in scena asasinatul sotilor CeausescuChris Rea canta la BucurestiSchimbari la OscarCarti mai ieftine cu 20%Ce poti citi pe plaja in acest sezon?Sala Radio, renovata dupa 48 de ani
Pagina 3

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook