Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 5 ~ Veste proasta pentru tinerii investitori! Procedurile de infiintare a unei firme s-au complicat

Data introducerii: 27-07-2010

Veste proasta pentru tinerii investitori! Procedurile de infiintare a unei firme s-au complicatPotrivit unor avocaţi specializaţi în drept comercial, procedura de solicitare şi eliberare a documentelor pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale s-a complicat, dublând timpul necesar lansării unei firme.

"Procedura de solicitare şi eliberare a documentelor pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale s-a complicat şi în anumite condiţii poate duce la blocaje. Noua lege detaliază procedura de obţinere de la administraţia finanţelor publice a certificatului care atestă câte sedii sociale sunt situate la acea adresă. Din păcate, ordinul nu stabileşte şi procedura de radiere a sediilor din baza de date respectivă, motiv pentru care până la apariţia unei reglementări în acest sens, apartamentele în care s-au înregistrat sedii în conformitate cu noua procedură (sedii care din varii motive vor fi mutate în scurt timp) vor rămâne blocate întrucat în baza de date a administraţiilor financiare vor figura în continuare ca sedii sociale ale unor firme", a declarat Simona Olteanu, Managing Partner la Scărlătescu Law Office.

Avocaţii propun două soluţii pentru investitorii care nu mai au posibilitatea înregistrării sediilor sociale în apartamente, respectiv folosirea clădirilor de birouri sau a sediului cabinetului de avocatură.

"Modalitatea prevăzută de legea avocaţilor a rămas în vigoare şi permite stabilirea sediului social la cabinetele de avocatură, pentru cel mult un an, fără posibilitate de prelungire. Aceasta a rămas singura alternativă pentru un investitor care ar dori înfiinţarea unei firme în cel mai scurt timp posibil, şi fără prea mari cheltuieli/investiţii înainte de începerea efectivă a activităţii", se arată într-un comunicat.

Pagina 5 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Alegerea Decanului Baroului Bucuresti a fost contestata. Textul integralPersoana fizica autorizata - calitatea de angajator Modificari privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publiciSalariu. Cost munca. Statistica detaliata la nivelul intregii tariAutovehiculele poluante ar trebui sa mearga mai incetisorStimularea angajarii somerilorOferta bancilor cu scadenta la 5 ani a fost respinsa de MEF Cooperarea transfrontaliera in domeniul combaterii criminalitatiiPersoanele fizice si persoanele juridice autorizate isi vor putea plati impozitul cu cardul, de la 1 octombrie S-a incheiat admiterea la Academia de PolitieRegulament ref. exportul si importul de produse chimice periculoaseDaniel Morar isi doreste un nou mandatBritney Spears plateste pensie alimentaraZiua Imnului NationalOcuparea fortei de munca in statele UEPublicitatea inselatoare si publicitatea comparativaRezultatele combaterii fraudelor cu fonduri europeneLege pentru interzicerea completa a fumatului. ExperimentClauza de neconcurenta. MotorolaO noua promotie de absolventi ai Academiei de Politie
Pagina 5

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook