Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 2 ~ Veste proasta pentru tinerii investitori! Procedurile de infiintare a unei firme s-au complicat

Data introducerii: 27-07-2010

Veste proasta pentru tinerii investitori! Procedurile de infiintare a unei firme s-au complicatPotrivit unor avocaţi specializaţi în drept comercial, procedura de solicitare şi eliberare a documentelor pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale s-a complicat, dublând timpul necesar lansării unei firme.

"Procedura de solicitare şi eliberare a documentelor pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale s-a complicat şi în anumite condiţii poate duce la blocaje. Noua lege detaliază procedura de obţinere de la administraţia finanţelor publice a certificatului care atestă câte sedii sociale sunt situate la acea adresă. Din păcate, ordinul nu stabileşte şi procedura de radiere a sediilor din baza de date respectivă, motiv pentru care până la apariţia unei reglementări în acest sens, apartamentele în care s-au înregistrat sedii în conformitate cu noua procedură (sedii care din varii motive vor fi mutate în scurt timp) vor rămâne blocate întrucat în baza de date a administraţiilor financiare vor figura în continuare ca sedii sociale ale unor firme", a declarat Simona Olteanu, Managing Partner la Scărlătescu Law Office.

Avocaţii propun două soluţii pentru investitorii care nu mai au posibilitatea înregistrării sediilor sociale în apartamente, respectiv folosirea clădirilor de birouri sau a sediului cabinetului de avocatură.

"Modalitatea prevăzută de legea avocaţilor a rămas în vigoare şi permite stabilirea sediului social la cabinetele de avocatură, pentru cel mult un an, fără posibilitate de prelungire. Aceasta a rămas singura alternativă pentru un investitor care ar dori înfiinţarea unei firme în cel mai scurt timp posibil, şi fără prea mari cheltuieli/investiţii înainte de începerea efectivă a activităţii", se arată într-un comunicat.

Pagina 2 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Preturile din piete si magazine le vom afla de pe internetLegea lustratiei, neconstitutionala Criterii de durabilitate in achizitiile publice – sunt necesare norme de armonizare la nivel European? – Bucuresti, 25 martie 2010Legea falimentului persoanelor fizice a fost adoptata tacit de SenatUn nou regulament aprobat de Parlament ar putea permite persoanelor care detin o viza de lunga sedere sa calatoreasca fara restrictii in statele membre UEConferinta internationala Dreptul Afacerilor 2010 – Integrarea dreptului comercial in Codul civil – Bucuresti, 16-17 aprilie 2010Modificarea Legii privind Statutul functionarilor publici a fost adoptata de Camera DeputatilorFara plata impozitului anticipat pe profit in 2010A fost adoptata Strategia de securitate interna a Uniunii EuropeneGuvernul a adoptat Programul de actiuni pe anul 2010 pentru consolidarea cladirilor cu gradul I de risc seismicGabriela Birsan si-a retras candidatura pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si JustitieLegea salarizarii unitare – intrebari si raspunsuri propuse de Ministerul MunciiCertificarea declaratiilor fiscale are in sfarsit norme de aplicare Tudor Chiuariu a elaborat un proiect de revizuire a ConstitutieiPrima televiziune juridica va fi lansata online pe 8 februarieComisia Europeana este ingrijorata de disparitia unor speciiGuvernul ia masuri nepopulare in OUG 114/2009Magistratii discuta forma finala a legii unice de salarizare, protestele continua David si Baias recruteaza avocati cu experientaOG privind desfiintarea invatamantului la distanta la Spiru Haret, adoptata de Guvern
Pagina 2

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook