Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 4 ~ Totul despre cladirile verzi

Data introducerii: 19-07-2013

Ideea de „cladire verde”, a aparut in urma cu 30 de ani, o data cu constientizarea faptului ca mediul inconjurator este in pericol, datorita poluarii din constructii. Statisticile arata ca 40% din consumul  mondial de energie si 40% din emisiile de CO2, se datoreaza cladirilor. Cladirea verde este o constructie realizata pe baza unor norme si standarde ecologice.


Cladirile verzi au cateva caracteristici esentiale. In primul rand, sporesc semnificativ, energia electrica. Pentru a reduce poluarea din partea masinilor, acestea trebuie sa aibe acces facil la diferite mijloace de transport in comun. Constructia trebuie sa aibe un minim de impact asupra mediului si aici specificam alegerea materialelor, care minimalizeaza si elimina degajarile toxice.

In Romania exista foarte putin cladiri verzi  aflate in Cluj, Arges, Timisoara sau Bucuresti. In cazul in care, in viitor, se vor pune la vanzare apartamente si cladiri verzi, nu ezitati sa le achizitionati. Cu ajutorul cladirilor verzi, avem grija de mediul inconjurator si traim intr-un spatiu sanatos.

Pagina 4 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Ziua Internationala a SarutuluiIntre 5 si 9 iulie, CFR Calatori va modifica temporar circulatia unor trenuriProject Expo, targ imobiliar la Palatul Copiilor din Bucuresti, 16-18 iulie 2010S-a lansat programul Zile gratuite de vacantaApocalipsa va veni in aproximativ 100 de aniIncendiu la un centru de copii din sectorul 6Prima Universitate a Copiilor in Aula Magna a Facultatii de Drept, 21 iunie-2 iulieSpecialisti din Coreea de Nord au creat un suc care sporeste capacitatea mentala si efectul de imbatranire a pieliiOficialii NASA avertizeaza ca in maxim 3 ani Terra va suferi efectele unor explozii solareVanatoarea de monstri - campanie de incurajare a colectarii DEEERATB nu mai asigura transport public in judetul IlfovCutremur de 6,2 grade in JaponiaIn Romania, peste 50 de cutremure de intensitate mica in prima jumatate a lui 2010Vine vacanta de vara pentru elevi si prescolariO noua universitate privata isi va face aparitia pe piata educationala a CapitaleiIncendiu in Piata Resita din BucurestiSotii Ceausescu ar putea fi deshumatiZiua Internationala a Copiilor-Victime ale AgresiuniiUn incendiu a izbucnit astazi in zona Pietei Crangasi din CapitalaPisica cu 9 vieti! A scapat vie din masina de spalat
Pagina 4

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook