Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 4 ~ Terra este lovita de un satelit numit Nemesis la un interval de 27 de milioane de ani

Data introducerii: 20-07-2010

Terra este lovita de un satelit numit Nemesis la un interval de 27 de milioane de aniPotrivit cercetătorilor americani, Terra este lovită de un satelit numit Nemesis la un interval de 27 de milioane de ani, producând astfel dispariţia vieţii de pe pământ.

Astrofizicianul Adrian Malott de la Universitatea din Kansas şi paleontologul Richard Bambach de la Institutul Smithsonian susţin că, cel puţin în ultimii 500 de milioane de ani, a existat o explozie de extincţii la fiecare 27 milioane de ani.

Regularitatea cu care satelitul Nemesis orbitează în jurul soarelui este aproape la jumătate din timpul estimat iniţial, spun cercetătorii. Asta deoarece în ultimii 500 de milioane de ani soarele a avut multe interacţiuni cu alte corpuri, iar câmpul gravitaţional al acelor stele au afectat cu siguranţă orbita Nemesisului, făcându-l să-şi piardă regularitatea de 27 milioane de ani.

Rata de extincţie, care poate să difere de la 10% din speciile de pe pământ până la întreaga viaţă de pe Terra, nu mai are loc exact la 27 milioane de ani, ci poate să varieze, înainte sau după, cu aproximativ 10 milioane de ani.

Un asemenea eveniment a avut loc acum 10 milioane de ani

Pagina 4 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Ziua Internationala a SarutuluiIntre 5 si 9 iulie, CFR Calatori va modifica temporar circulatia unor trenuriProject Expo, targ imobiliar la Palatul Copiilor din Bucuresti, 16-18 iulie 2010S-a lansat programul Zile gratuite de vacantaApocalipsa va veni in aproximativ 100 de aniIncendiu la un centru de copii din sectorul 6Prima Universitate a Copiilor in Aula Magna a Facultatii de Drept, 21 iunie-2 iulieSpecialisti din Coreea de Nord au creat un suc care sporeste capacitatea mentala si efectul de imbatranire a pieliiOficialii NASA avertizeaza ca in maxim 3 ani Terra va suferi efectele unor explozii solareVanatoarea de monstri - campanie de incurajare a colectarii DEEERATB nu mai asigura transport public in judetul IlfovCutremur de 6,2 grade in JaponiaIn Romania, peste 50 de cutremure de intensitate mica in prima jumatate a lui 2010Vine vacanta de vara pentru elevi si prescolariO noua universitate privata isi va face aparitia pe piata educationala a CapitaleiIncendiu in Piata Resita din BucurestiSotii Ceausescu ar putea fi deshumatiZiua Internationala a Copiilor-Victime ale AgresiuniiUn incendiu a izbucnit astazi in zona Pietei Crangasi din CapitalaPisica cu 9 vieti! A scapat vie din masina de spalat
Pagina 4

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook