Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 17 ~ Suplimentele de calciu pot cauza infarct

Data introducerii: 18-01-2008

Femeile de varsta a treia care iau suplimente de calciu risca sa faca atac de inima, arata un studiu recent al cercetatorilor neozeelandezi, prezentat de "BBC News".

Calciul este recomandat, de regula, dupa menopauza pentru a preveni scaderea densitatii osoase. Oamenii de stiinta de la Universitatea Auckland, din Noua Zeelanda, au urmarit timp de cinci ani aproape 1.500 de femei aflate la menopauza. Unele dintre ele au luat suplimente de calciu, iar altele placebo. Cercetatorii au inregistrat 36 de atacuri de inima in grupul celor care au primit calciu, in comparatie cu 22 de infarcturi in grupul placebo. O posibila explicatie ar fi faptul ca suplimentele accelereaza ridigizarea vaselor de sange. „Recomandam sa nu ia suplimente femeile de peste 70 de ani sau cele care au afectiuni cardiovasculare”, spune cercetatorul Ian Reid, conducatorul studiului, citat de „BBC News”.

Click aici pentru a citi tot articolul

Pagina 17 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Cromoterapia – Inconjurati-va de culori!Efectele curative ale afinelorCafeaua decafeinizata reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2 la femeile aflate la menopauza
Pagina 17

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook