Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 12 ~ Suplimentele de calciu pot cauza infarct

Data introducerii: 18-01-2008

Femeile de varsta a treia care iau suplimente de calciu risca sa faca atac de inima, arata un studiu recent al cercetatorilor neozeelandezi, prezentat de "BBC News".

Calciul este recomandat, de regula, dupa menopauza pentru a preveni scaderea densitatii osoase. Oamenii de stiinta de la Universitatea Auckland, din Noua Zeelanda, au urmarit timp de cinci ani aproape 1.500 de femei aflate la menopauza. Unele dintre ele au luat suplimente de calciu, iar altele placebo. Cercetatorii au inregistrat 36 de atacuri de inima in grupul celor care au primit calciu, in comparatie cu 22 de infarcturi in grupul placebo. O posibila explicatie ar fi faptul ca suplimentele accelereaza ridigizarea vaselor de sange. „Recomandam sa nu ia suplimente femeile de peste 70 de ani sau cele care au afectiuni cardiovasculare”, spune cercetatorul Ian Reid, conducatorul studiului, citat de „BBC News”.

Click aici pentru a citi tot articolul

Pagina 12 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Stresul de la munca imbolnaveste inimaPilula care face poze in stomacSuplimentele de calciu pot cauza infarctCiuma revine - o echipa de profesori britanici avertizeaza asupra pericoluluiCum scapati de tristetea de ianuariePastrarea siluetei, sanatatea inimiiOpt metode ca sa va aparati sanatatea la serviciuDescoperire importanta in tratarea cancerului la sanPrimul spital mobil din Romania, "masina de dezastre" care se poate monta in 15 minute6 mituri despre organismul umanRecomandarile medicilor pentru prevenirea problemelor digestive in perioada sarbatorilorCata carne poti manca intr-o ziFumatul pasiv, risc de alergii la bebelusi10 trucuri de pacalit foameaProtejati-va ficatul de Sarbatori Bolile de inima - cea mai mare problema de sanatate a romanilorMuzica te scapa de dureriVinetele sunt o bogata sursa de potasiuMierea, remediu eficient impotriva tuseiSecretele unei minti sanatoase: ciocolata, sexul si rasul
Pagina 12

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook