Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 10 ~ Romania nu intra in Schengen pentru ca nu integreaza rromii

Data introducerii: 28-07-2010

Romania nu intra in Schengen pentru ca nu integreaza rromiiPotrivit secretarului de stat pentru afaceri europene din Franţa, Pierre Lellouche, Bucureştiul nu acţionează pentru integrarea romilor, iar în aceste condiţii România nu poate intra în Schengen, chiar în ciuda sumei de 20 de miliarde de euro pe care o primeşte România de la UE în perioada 2007-2013 pentru integrare europeană.

Secretarul de stat a amintit că a fost de două ori în România şi a obţinut de la premierul român promisiunea numirii unui secretar de stat pentru integrarea romilor. "Integrarea propriilor lor cetăţeni", a subliniat oficialul francez.

"De la extinderea către Europa de Est, am descoperit că există în Europa 11 milioane de romi, dintre care 9 milioane au paşapoarte europene. Aceste populaţii trăiesc în situaţii scandaloase, adesea inumane în ţările lor de origine (...) Inserţia lor socială şi economică nu se face. Cu toate acestea, Europa acordă acestor ţări o mulţime de bani", a spus Lellouche.

Pagina 10 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Ultimul weekend in care hotelierii maresc preturile pe litoralSe scumpeste apaBancile dau credite romanilor intr-un mod „aproape“ iresponsabilEsec al negocierilor OMC referitoare la un acord mondial al comertului Dobanda-i mare, dar tot iau creditSalariul minim ajunge la 1.325 lei in 2014Usoara temperare pe piata apei mineralePiraeus Bank va fi actionarul majoritar al Capital PartnersSomajul, dat afara din salariul minimFluctuatia de personal in retail atinge cote record: aproape 80%Se scumpeste carnea de porcRecrutarea online de personal, mai scumpaUn weekend la mare costa cat o saptamana in Grecia sau Bulgaria Romanilor le plac cardurile, dar nu prea le folosescProgramul 'marul si castravetele', in scoli, din 20094.000 lei pe luna, venitul minim pentru un credit ipotecarUn miliard de euro pentru agriculturaVesti rele de la Banca Centrala Europeana: vine scumpirea creditelor in euroPatriciu si Tiriac, in topul celor mai bogati oameni din Europa de EstCum se plateste o taxa de poluare mai mica
Pagina 10

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook