Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Romania intra intr-o noua runda de negocieri cu FMI si CE

Data introducerii: 23-07-2010

Romania intra intr-o noua runda de negocieri cu FMI si CERomânia intră într-o nouă rundă de negocieri cu FMI şi CE, având pe masă spectrul celui de-al treilea an consecutiv de recesiune în 2011, când scăderea PIB ar putea fi de 0,5%.

După ce economia a scăzut cu 7% în 2009, pentru 2010 ar urma să fie luată în calcul o prognoză revizuită de contracţie cuprinsă între 1,5% şi 1,8% din PIB.

"Contracţia economică în 2010 va fi mult mai redusă decât în 2009. România îşi revine încet-încet. Iese din criza economică. Ajustarea PIB va fi pe o uşoară pantă descendentă.", declara Cătălin Păuna, economistul-şef al Băncii Mondiale în România.

Ministrul finanţelor Sebastian Vlădescu afirma că ţinta de deficit bugetar de 18,2 mld. lei pentru sfârşitul semestrului I a fost respectată.

"Vom vedea dacă e să renegociem ţinta indicativă anuală de 6,8% din PIB."

Misiunea FMI va evalua efectele majorării intempestive a TVA la 24% şi va începe discuţiile cu Ministerul Finanţelor asupra unor posibile recalibrări fiscale în 2011.

Alte articole din acceasi categorie:

Ce trebuie sa stii despre cumpararea unei locuinteTransportul public al viitoruluiWeb designer – jobul anului 2013Veniturile bugetarilor vor creste cu 8% in iunie, iar cu 7,4% in decembrieTarifele la energie si gaze vor creste - o noua cauza!Cele mai importante business-uri de familie din RomaniaCursul valutar isi continua ascensiunea pe piata financiaraCresc preturileLeul a atins un nou maxim al ultimelor 15 luniCat cheltuie ministerul lui Udrea pentru promovarea turismului?Aurul atinge un nou maximRomania are o crestere economica constantaTopul celor mai scumpe locuinte vandute in S1Romania, vanduta putin cate putin!Pretul caselor de vacanta a scazutReuniune de urgenta impotriva cresterii preturilor la alimente!Harta salariului mediu in recesiune!Obama: SUA s-ar putea scufunda intr-o noua criza financiaraLeul s-a apreciat in raport cu euroDe astazi se ieftinesc carburantii
Pagina 1

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook