Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 7 ~ Principalele cauze ale somajului in Romania

Data introducerii: 16-03-2010

Principalele cauze ale somajului in RomaniaNumarul somerilor din Romania este in continua crestere. Un somer din trei nu a reusit sa-si gaseasca un loc de munca in 2 ani , in timp ce multi alti someri si-au pierdut locul de munca in ultimele 12 luni.

"In timp ce exista speranta unei reveniri economice in conditiile in care productia a inceput sa creasca, efectele crizei asupra pietei muncii europene sunt departe de a se termina. La sfarsitul trimestrului trei din 2009, numarul somerilor a crescut pana la 21,4 milioane in UE. Multi dintre acestia si-au pierdut slujbele in ultimele 12 luni. Dar cu o oferta slaba in ceea ce priveste locurile de munca, riscul de a ramane somer pentru mai mult de un an este real pentru un numar considerabil de oameni", se arata in raportul Eurostat.

Potrivit statisticilor 3,7 milioane de oameni sunt in somaj de peste 2 ani. Cele mai afectate tari, in ceea ce priveste o rata a somajului mare sunt Germania si Slovacia, dar si Bulgaria, Grecia, Portugalia sau Italia.

Principalele cauze ale somajului sunt criza si competitia, precizeaza Eurostat.

Desi multi dintre someri nu aveau un loc de munca stabil nici inaintea inceperii crizei financiare, situatia s-a inrautatit odata cu venirea ei.

In ceea ce priveste competitia, aproximativ 21 milioane de someri se bat in prezent pentru doar 2 milioane de posturi vacante.

Desi multi sperau ca situatia locurilor de munca din Romania sa se imbunatateasca, aflati ca ea este din ce in ce mai proasta, iar competita tot mai acerba.

Autor: Raluca N.

Pagina 7 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Ziua estimarilor soc: Pierderi pentru bancile din Romania si un leu in deprecierePetrom ieftineste motorinaANOFM anunta 43.000 de disponibilizari pana in octombrieApartamentele de 2- 3 camere si resedintele de vacanta, cele mai cautate la CONDOMNIUMCine va depasi criza in imobiliare?Pachetul anticriza: 13 miliarde euro, pentru 23 de masuriBNR admite: Trebuie sa sustinem lichiditatea bancilor, fara a spori volatilitatea leuluiCine a castigat de fapt la Haga?Bancile nu mai aplica testul de stres pentru creditele ipotecareEuro a mai doborat un record, atingānd pragul de 4,3127 leiMetro se restructureaza pentru a face fata crizei economiceDeficitul bugetar dauneaza grav SanatatiiDeprecierea leului schimba comportamentul pe piata inchirierilor rezidentialeRazboiul gazelor continua. Ucraina blocheaza livrarile de gaz catre EuropaDacia ar putea ieftini automobilele cu pana la 2.000 de euroGreva generala la cea mai mare banca din RomaniaAl treilea minim istoric consecutiv pentru leuLeul atinge minimul istoric in raport cu euro la cursul de referinta al BNRVideanu a declarat stare de urgenta in sistemul energeticRazboiul gazelor: Rusia a oprit complet livrarile catre Romania
Pagina 7

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook