Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 4 ~ Principalele cauze ale somajului in Romania

Data introducerii: 16-03-2010

Principalele cauze ale somajului in RomaniaNumarul somerilor din Romania este in continua crestere. Un somer din trei nu a reusit sa-si gaseasca un loc de munca in 2 ani , in timp ce multi alti someri si-au pierdut locul de munca in ultimele 12 luni.

"In timp ce exista speranta unei reveniri economice in conditiile in care productia a inceput sa creasca, efectele crizei asupra pietei muncii europene sunt departe de a se termina. La sfarsitul trimestrului trei din 2009, numarul somerilor a crescut pana la 21,4 milioane in UE. Multi dintre acestia si-au pierdut slujbele in ultimele 12 luni. Dar cu o oferta slaba in ceea ce priveste locurile de munca, riscul de a ramane somer pentru mai mult de un an este real pentru un numar considerabil de oameni", se arata in raportul Eurostat.

Potrivit statisticilor 3,7 milioane de oameni sunt in somaj de peste 2 ani. Cele mai afectate tari, in ceea ce priveste o rata a somajului mare sunt Germania si Slovacia, dar si Bulgaria, Grecia, Portugalia sau Italia.

Principalele cauze ale somajului sunt criza si competitia, precizeaza Eurostat.

Desi multi dintre someri nu aveau un loc de munca stabil nici inaintea inceperii crizei financiare, situatia s-a inrautatit odata cu venirea ei.

In ceea ce priveste competitia, aproximativ 21 milioane de someri se bat in prezent pentru doar 2 milioane de posturi vacante.

Desi multi sperau ca situatia locurilor de munca din Romania sa se imbunatateasca, aflati ca ea este din ce in ce mai proasta, iar competita tot mai acerba.

Autor: Raluca N.

Pagina 4 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Cum ne 'vinde' Guvernul catre FMIFirmele care angajeaza someri, scutite sase luni de la plata contributiilorBucurestiul, cel mai atractiv oras din Europa de Est pentru investitoriVin vremuri bune: Perioada grea pentru finantarea Romaniei a trecutPatriciu refuza sa fie audiat in dosarul RompetrolLa ce preturi vor putea fi cumparate locuintele ANL?Solutie de avarie: rata mai mica la banca, pe termen lungCastigul salarial mediu net a crescut cu 8,1% in decembrieCe-ar fi fost daca nu si-ar fi bagat coada Prima casaTop 5 tendinte pe piata fortei de munca in 2010Bogati ai Romaniei feriti-va! Fiscul e cu ochii pe voi!Leul castiga teren: 4,11 lei/euro, nou maxim al ultimului anTop 10: Scenarii controversate pentru 20102010, anul reflatiei: Cum va evolua economia Romaniei?Credeati c-am scapat? Forfetarul revine!Inceput de an in forta pentru moneda nationala. Leul, la maximul ultimelor 8 luni!Vladescu a pus gand rau bogatanilor: Vrea impozit special pentru averile mariFinantele schimba din pix cresterea cu 40% a cheltuielilor de personal intr-o diminuareLeul prinde aripi: Cursul, la minimul ultimelor 7 luni si jumatatePrima Casa continua si in 2010
Pagina 4

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook