Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 16 ~ Principalele cauze ale somajului in Romania

Data introducerii: 16-03-2010

Principalele cauze ale somajului in RomaniaNumarul somerilor din Romania este in continua crestere. Un somer din trei nu a reusit sa-si gaseasca un loc de munca in 2 ani , in timp ce multi alti someri si-au pierdut locul de munca in ultimele 12 luni.

"In timp ce exista speranta unei reveniri economice in conditiile in care productia a inceput sa creasca, efectele crizei asupra pietei muncii europene sunt departe de a se termina. La sfarsitul trimestrului trei din 2009, numarul somerilor a crescut pana la 21,4 milioane in UE. Multi dintre acestia si-au pierdut slujbele in ultimele 12 luni. Dar cu o oferta slaba in ceea ce priveste locurile de munca, riscul de a ramane somer pentru mai mult de un an este real pentru un numar considerabil de oameni", se arata in raportul Eurostat.

Potrivit statisticilor 3,7 milioane de oameni sunt in somaj de peste 2 ani. Cele mai afectate tari, in ceea ce priveste o rata a somajului mare sunt Germania si Slovacia, dar si Bulgaria, Grecia, Portugalia sau Italia.

Principalele cauze ale somajului sunt criza si competitia, precizeaza Eurostat.

Desi multi dintre someri nu aveau un loc de munca stabil nici inaintea inceperii crizei financiare, situatia s-a inrautatit odata cu venirea ei.

In ceea ce priveste competitia, aproximativ 21 milioane de someri se bat in prezent pentru doar 2 milioane de posturi vacante.

Desi multi sperau ca situatia locurilor de munca din Romania sa se imbunatateasca, aflati ca ea este din ce in ce mai proasta, iar competita tot mai acerba.

Autor: Raluca N.

Pagina 16 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Isarescu: Cresterile salariale vor genera presiuni inflationisteMoneda nationala a pierdut aproape tot ce a castigat in 2007Euro se apropie de 3,4 leiPetrom a scumpit carburantii, pentru a doua oara in ultimele doua saptamani"Gripa" creditelor ameninta RomaniaTarom estimeaza afaceri de 310 milioane dolari Salariul net a crescut cu 1%, la 311 euroPrivatizarea Electroputere Craiova se va finaliza pe 6 noiembrie "Nu mai trageti de economie ca se rupe"Legea asigurararii obligatorie a locuintelor ar putea intra in vigoare din 2008Calatoriile cu trenul si metroul s-ar putea scumpi cu pana la 7% Lumea invarte 3.200 miliarde dolari zilnicLicitatie - Autostrazile vor avea pazniciRomania a primit un imprumut de 50 milioane euro pentru controlul poluarii cu nutrientiNou minim record pentru dolarul americanPolitie pentru jucatorii la cazinouMasina - cumparata cu credit auto sau cu credit de nevoi personale? CEC si-a dublat profitul in primele noua luniBulgaria bate Romania la atractivitatea mediului de afaceriTaxa auto de prima inmatriculare va fi modificata pana la sfarsitul anului
Pagina 16

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook