Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 7 ~ Populatia Romaniei, pe locul 7 in U.E.

Data introducerii: 09-07-2010

Populatia Romaniei, pe locul 7 in U.E.Institutul Naţional de Statistică a anunţat, cu ocazia apropierii Zilei Mondiale a Populaţiei - pe 11 iulie, faptul că la 1 ianuarie 2010, populaţia României a fost de 21,462 milioane de locuitori, din care 10,451 milioane erau bărbaţi (48,7% din populaţia ţării), iar restul de 11,011 milioane - femei (51,3%).

Ca număr de locuitori, România ocupă locul şapte în cadrul Uniunii Europene, după Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania şi Polonia.

Populaţia tânără (cu vârsta între 0 şi 14 ani) reprezenta 15,2% din totalul populaţiei, populaţia adultă 69,9%, iar cea vârstnică (de cel puţin 65 de ani) - 14,9%. La 1 ianuarie 2010, vârsta medie a populaţiei României a fost de 39,6 ani (38,1 ani la bărbaţi şi 41 de ani la femei), în condiţiile în care populaţia rurală era mai îmbătrânită şi avea o vârstă medie de 40,2 ani, mai mare cu 1,1 ani decât cea urbană.

Municipiul Bucureşti, actuala capitală a României, figura cu 1,944 milioane de locuitori, ceea ce reprezintă 16,4% din populaţia urbană şi 9% din populaţia ţării. Cel mai mic municipiu este Beiuş, din judeţul Bihor, cu 11.141 de locuitori.

Pagina 7 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Miracol: Bebelus de 3 saptamani, salvat de sub daramaturi in HaitiHaiti, zguduit de un nou cutremurAtentionarea meteo de cod galben, prelungita in 10 judeteElena, Bogdan si doamna Maria au fost descalificati din competitia Nora pentru mama 4Cutremur puternic in Haiti: Cladirile mai multor institutii oficiale s-au prabusitAvatar a facut prima victima in RomaniaSever Voinescu: Vaccinul anti AH1N1 nu e in regula, eu nu ma vaccinez!Concurentii Bogdan si Elena, acuzati ca au intretinut relatii intime in casa Nora pentru mama 4Primele probleme post-vaccinare: O femeie a decedat, iar alta a intrat in comaUdrea: Marie Jeanne stia de rapireCoruptia din Romania, celebra in toate colturile lumiiPrima cerere in casatorie la Nora pentru mama 4Bilant 2009: Numarul de someri, la maximul ultimilor 6 ani si 8 luniPatru masuri pentru reducerea numarului de posturi din educatie. Care sunt acestea?Cod galben de ploi si ninsoriRevelionul la cort al lui Poteras, la concurenta cu revelionul de neuitat al lui OprescuS.O.S. din zapada! Drumuri de cosmar, sute de accidente, oameni izolatiDrumuri nationale si judetene din toata tara blocate din cauza zapeziiDrumuri blocate, intarzieri de zeci de minute la trenuri! E iarna pe bune!Cod galben de ninsori si vant puternic in aproape toate regiunile tarii
Pagina 7

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook