Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 9 ~ Piata asigurarilor este in scadere

Data introducerii: 28-06-2010

Piata asigurarilor este in scadereÎn primele patru luni ale anului, piaţa asigurărilor din România s-a aflat în scădere cu 4,4%.

"Anul 2010 va fi un an dificil atât pentru România, cât şi la nivel mondial pe fondul crizei, fapt ce se va reflecta şi în cadrul pieţei de asigurări autohtone. Este posibil ca toate previziunile făcute la începutul anului să fie răsturnate în acest context economic şi la sfârşitul anului să vedem alte rezultate decât cele aşteptate în ceea ce priveşte industria asigurărilor, de aceea acum mai mult ca oricând această industrie va face eforturi considerabile pentru a se consolida şi a deveni tot mai transparentă", a explicat Angela Toncescu, în cadrul unui seminar organizat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Asigurările generale au cumulat un volum de prime de peste 2,4 miliarde de lei, nivel în scădere cu 6,6% faţă de perioada anului anterior, când subscrierile depăşeau 2,6 miliarde de lei.

Asigurările de viaţă au cumulat un volum de prime de peste 555 milioane de lei, nivel în creştere cu 6% faţă de primele 4 luni din 2009, când subscrierile totalizau mai mult de 523 milioane de lei.

Nivelul indemnizaţiilor plătite a scăzut cu 13,6% în primele patru luni ale anului 2010, iar 18 societăţi de asigurare au efectuat infuzii de capital.

Autor: Raluca

Pagina 9 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Au pierdut la bursa banii castigati pe campul de luptaAlegerile si criza, ciocanul si nicovala RomanieiSalariul mediu a crescut la 357 euro in luna septembrieCriza financiara mondiala este departe de a se fi incheiatCum poti pierde si avansul, si creditul de casaJaponia, lovita oficial de criza financiara mondialaBursa castiga 2,40% pe o tendinta globala de crestereLumea in criza/Valoarea proprietatilor este in cadere libera'La banca sau la camatar?'... Mai bine in instanta!Becali, Tiriac si Patriciu - cei mai bogati romani in Top 300 Capital 14 Octombrie 2008: Parlamentul European al Intreprinderilor-775 antreprenori preiau controlul Parlamentului EuropeanEuro continua sa castige teren in fata leuluiBursele din Asia cad, ministrii finantelor europene se reunescCastigurile din afaceri cu otel au crescut de 3,2 ori in primul semestru al anuluiMagistrati: Leafa între 4.100 si 7.000 de lei Preturile apartamentelor noi vor creste cu 2,5%Inflatia anuala s-a accentuat in iulie la 9,04%Rompetrol a ieftinit de astazi carburantii cu 6 bani pe litruEuro coboara spre pragul de 3,40 lei, dar poate si creste la fel de repedeCorectie pe piata imobiliara
Pagina 9

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook