Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 15 ~ Piata asigurarilor este in scadere

Data introducerii: 28-06-2010

Piata asigurarilor este in scadereÎn primele patru luni ale anului, piaţa asigurărilor din România s-a aflat în scădere cu 4,4%.

"Anul 2010 va fi un an dificil atât pentru România, cât şi la nivel mondial pe fondul crizei, fapt ce se va reflecta şi în cadrul pieţei de asigurări autohtone. Este posibil ca toate previziunile făcute la începutul anului să fie răsturnate în acest context economic şi la sfârşitul anului să vedem alte rezultate decât cele aşteptate în ceea ce priveşte industria asigurărilor, de aceea acum mai mult ca oricând această industrie va face eforturi considerabile pentru a se consolida şi a deveni tot mai transparentă", a explicat Angela Toncescu, în cadrul unui seminar organizat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Asigurările generale au cumulat un volum de prime de peste 2,4 miliarde de lei, nivel în scădere cu 6,6% faţă de perioada anului anterior, când subscrierile depăşeau 2,6 miliarde de lei.

Asigurările de viaţă au cumulat un volum de prime de peste 555 milioane de lei, nivel în creştere cu 6% faţă de primele 4 luni din 2009, când subscrierile totalizau mai mult de 523 milioane de lei.

Nivelul indemnizaţiilor plătite a scăzut cu 13,6% în primele patru luni ale anului 2010, iar 18 societăţi de asigurare au efectuat infuzii de capital.

Autor: Raluca

Pagina 15 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Gazele naturale se vor scumpi de la 1 ianuariePretul sarmalelor depinde de euroSindicatele nu renunta la proteste, din cauza salariului minim pe 2008Adio case ANL in Bucuresti!Tariceanu: Nu eliminam si nu reducem taxa autoInvestitiile in economia nationala au crescut cu 32,4% in T3Leul recupereaza terenul pierdutRazboiul gazelor, la un pas de reizbucnireFLASH BURSA: BVB a deschis pe verdeCarrefour intra in IndiaRadu Ghetea: Leul se afla intr-o perioada de revenirePacuraru: Salariul minim de 500 de lei este ultima oferta a GuvernuluiBancile din Romania nu mai fac transferuri de bani catre Siria si IranCresterea pensiilor a muscat serios din bugetul educatieiOPEC: Scumpirea petrolului afecteaza cerereaPiata farmaceuticelor creste cu 4,9% pe an Leul - la cea mai scazuta cotatie fata de euro din acest anScad chiriile platite de companiiNumarul inmatricularilor de masini noi a crescut cu 26% in primele 10 luniLCD-urile au invins televizoarele vechi
Pagina 15

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook