Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 16 ~ Mituri despre cancerul de col uterin

Data introducerii: 26-02-2010

Cancerul de col uterin este o boală care face ravagii în România. Cu toate acestea, foarte puţine femei au ales să se vaccineze împotriva virusului HPV, care cauzează îmbolnăvirea.

Reticenţa esteMituri despre cancerul de col uterin explicată şi prin informaţiile greşite pe care multe dintre femei le au.

Cancerul apare după vârsta de 40 de ani

Fals. Cancerul de col uterin poate fi făcut la orice vârstă. Cele mai multe cazuri de cancer de col uterin sunt diagnosticate la femeile cu vârsta peste 45 de ani. 30% dintre cazuri apar la femeile cu vârsta sub 45 de ani. În fiecare an, 145.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Cancerul de col uterin este extrem de rar sub vârsta de 20 de ani. Între 1998 şi 2002, în SUA, nu s-a înregistrat nici un caz de cancer de col uterin sub vârsta de 20 de ani.

Vaccinarea împotriva HPV şi a gripei noi pot fi făcute în acelaşi timp

Fals. Între cele două administrări de vaccin este recomandabil să existe un interval de două săptămâni. De aceea, femeia trebuie să anunţe medicul care face vaccinarea dacă a făcut deja unul dintre cele două vaccinuri.

Click aici pentru a citi tot articolul

Pagina 16 ~ Alte articole din acceasi categorie:

In Romania sunt patru milioane de obeziInjectia care naste noi vase de sangeCARBOHIDRATII STIMULEAZA GANDIREARISCURILE HORMONILOR IN CANCERMETEODEPENDENTARomanii iau tot mai multe medicamente, in special pentru inima si sistemul nervosStresul la volan: 20 de ore pe saptamana pierdute in traficCPSS lanseaza o noua campanie de combatere a efectelor consumului de tutun10 lucruri pe care trebuie sa i le spui medicului!Exerciţii fizice pentru începătoriMedicamente mai ieftine cu 15% din noiembrieFrigul despica firul de parMâncarea, aliatul vieţii de zi cu zi Sexologul nostru, dr. Vasile Nitescu, va sfatuieste: Metode de contraceptie „de bariera” protectivaCăderea părului poate fi stopatăAspirina, cancerul şi bolile cardiovasculareObezitatea la copilGhidul de supravietuire al barbatului divortatAlimentele care imbunatatesc vedereaDe ce femeile se ingrijoreaza mai repede
Pagina 16

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook