Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Mituri despre cancerul de col uterin

Data introducerii: 26-02-2010

Cancerul de col uterin este o boală care face ravagii în România. Cu toate acestea, foarte puţine femei au ales să se vaccineze împotriva virusului HPV, care cauzează îmbolnăvirea.

Reticenţa esteMituri despre cancerul de col uterin explicată şi prin informaţiile greşite pe care multe dintre femei le au.

Cancerul apare după vârsta de 40 de ani

Fals. Cancerul de col uterin poate fi făcut la orice vârstă. Cele mai multe cazuri de cancer de col uterin sunt diagnosticate la femeile cu vârsta peste 45 de ani. 30% dintre cazuri apar la femeile cu vârsta sub 45 de ani. În fiecare an, 145.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Cancerul de col uterin este extrem de rar sub vârsta de 20 de ani. Între 1998 şi 2002, în SUA, nu s-a înregistrat nici un caz de cancer de col uterin sub vârsta de 20 de ani.

Vaccinarea împotriva HPV şi a gripei noi pot fi făcute în acelaşi timp

Fals. Între cele două administrări de vaccin este recomandabil să existe un interval de două săptămâni. De aceea, femeia trebuie să anunţe medicul care face vaccinarea dacă a făcut deja unul dintre cele două vaccinuri.

Click aici pentru a citi tot articolul

Alte articole din acceasi categorie:

Adevaratele motive pentru care medicii recomanda ochelarii de soareDieta cu pizza te ajuta sa slabesti 3kg in 7 zileAfla ce efecte nocive are aerul conditionat asupra pieliiZiua Nationala fara Tutun – un semnal de alarma asupra riscurilor fumatuluiSolutie pentru tratarea depresiei, panicii, anxietatii si stresuluiCum sa slabesti rapid si sanatos pana in SarbatoriANPC: Atentie la produsele traditionale!Ortholan Vein, pentru picioare perfecteVaricele - boala varstei mature, dar si a tinerilorCum sa slabesti rapid - 6 alimente care ard grasimileExclusiv pentru femei: Cum sa va ingrijiti picioarele varaCum sa aplici produsele de protectie solara mai eficientCe alimente produc balonare?Algocalmin, doar cu retetaCum scapam de durerile de cap?Cum scapam de stres?Medicii romani pleaca sa lucreze in strainatateUn simplu test de respiratie ar putea depista mai multe tipuri de cancerFarmaciile nu mai elibereaza medicamente compensateUltrasunetele pot reduce vergeturile
Pagina 1

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook