Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 16 ~ Eliberarea algocalminului fara reteta va fi interzisa

Data introducerii: 23-07-2010

Eliberarea algocalminului fara reteta va fi interzisaPotrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului, algocalminul conţine o substanţă ce poate produce neaşteptat şi independent de doza şi durata tratamentului scăderea globulelor albe şi implicit a imunităţii, astfel eliberarea lui fără reţetă va fi interzisă până la sfârşitul acestui an.

Substanţa periculoasă se numeşte metamizol. Metamizolul poate provoca apariţia unei boli grave, agranulocitoză, ce presupune scăderea masivă a globulelor albe din sânge, care duce la scăderea imunităţii organismului.

În România există mai multe medicamente cu metamizol (comprimate) care au autorizaţie de punere pe piaţă, respectiv Analgin 500 mg, Fabocalm, Algiotop, Centralgin 500 mg, Alindor, Algoblock, Metamizol Farmacom 500 mg, Novocalmin 500 mg, Algocalmin 500 mg, Algoremin, Algozone, Sintocalmin, Quarelin comprimate (DCI-combinaţii: metamizol sodic, cafeină şi clorhidrat de drotaverină).

Agenţia Naţională a Medicamentului a solicitat tuturor deţinătorilor de autorizaţii de punere pe piaţă (DAPP) pentru medicamente care conţin metamizol să depună, în termen de 60 de zile de la data primirii adresei de la instituţie, documentaţia necesară pentru "aprobarea unei variaţii de modificare a clasificării pentru eliberare de la OTC, fară reţetă, la PRF, pe bază de prescripţie medicală, pentru medicamentele respective", această activitate fiind în curs de desfăşurare.

Pagina 16 ~ Alte articole din acceasi categorie:

In Romania sunt patru milioane de obeziInjectia care naste noi vase de sangeCARBOHIDRATII STIMULEAZA GANDIREARISCURILE HORMONILOR IN CANCERMETEODEPENDENTARomanii iau tot mai multe medicamente, in special pentru inima si sistemul nervosStresul la volan: 20 de ore pe saptamana pierdute in traficCPSS lanseaza o noua campanie de combatere a efectelor consumului de tutun10 lucruri pe care trebuie sa i le spui medicului!Exerciţii fizice pentru începătoriMedicamente mai ieftine cu 15% din noiembrieFrigul despica firul de parMâncarea, aliatul vieţii de zi cu zi Sexologul nostru, dr. Vasile Nitescu, va sfatuieste: Metode de contraceptie „de bariera” protectivaCăderea părului poate fi stopatăAspirina, cancerul şi bolile cardiovasculareObezitatea la copilGhidul de supravietuire al barbatului divortatAlimentele care imbunatatesc vedereaDe ce femeile se ingrijoreaza mai repede
Pagina 16

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook