Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 14 ~ Eliberarea algocalminului fara reteta va fi interzisa

Data introducerii: 23-07-2010

Eliberarea algocalminului fara reteta va fi interzisaPotrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului, algocalminul conţine o substanţă ce poate produce neaşteptat şi independent de doza şi durata tratamentului scăderea globulelor albe şi implicit a imunităţii, astfel eliberarea lui fără reţetă va fi interzisă până la sfârşitul acestui an.

Substanţa periculoasă se numeşte metamizol. Metamizolul poate provoca apariţia unei boli grave, agranulocitoză, ce presupune scăderea masivă a globulelor albe din sânge, care duce la scăderea imunităţii organismului.

În România există mai multe medicamente cu metamizol (comprimate) care au autorizaţie de punere pe piaţă, respectiv Analgin 500 mg, Fabocalm, Algiotop, Centralgin 500 mg, Alindor, Algoblock, Metamizol Farmacom 500 mg, Novocalmin 500 mg, Algocalmin 500 mg, Algoremin, Algozone, Sintocalmin, Quarelin comprimate (DCI-combinaţii: metamizol sodic, cafeină şi clorhidrat de drotaverină).

Agenţia Naţională a Medicamentului a solicitat tuturor deţinătorilor de autorizaţii de punere pe piaţă (DAPP) pentru medicamente care conţin metamizol să depună, în termen de 60 de zile de la data primirii adresei de la instituţie, documentaţia necesară pentru "aprobarea unei variaţii de modificare a clasificării pentru eliberare de la OTC, fară reţetă, la PRF, pe bază de prescripţie medicală, pentru medicamentele respective", această activitate fiind în curs de desfăşurare.

Pagina 14 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Cum va protejati de afectiunile de sezonSpune adio mainilor uscate si crapate! Trei sicilieni au scapat cu viata dupa ce au primit organe de la o romancaDepistati din timp cancerul la copii!Stresul extrem, noua boala a adultilorCeara din urechi sau cerumenul - semn de sanatateCine mananca cereale nu face cancer de colonNumarul virozelor respiratorii s-a dublatSindromul sufocarii in somn - o afectiune care ascunde alte boliOpt cauze ale caderii paruluiMezelurile agraveaza problemele biliareCaisele, bune pentru sistemul nervos!Infoline gratuit pe probleme de nutritieFaringita – o infectie care ne tine la patSpalatul pe maini va poate salva viata!Andreea vrea sa traiascaIncepe restituirea taloanelor de sanatate pentru bucuresteniCand inima functioneaza cu greutateAdio Distonocalm! Zentiva refuza sa mai fabrice medicamentul Ce ascunde oboseala?
Pagina 14

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook