Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 11 ~ Deprecierea leului schimba comportamentul pe piata inchirierilor rezidentiale

Data introducerii: 15-01-2009

Fluctuatia cursului leu-euro din ultima perioada a dus la o schimbare in strategia negocierii contractelor de inchiriere, iar clientii ce incheie contracte pe termen scurt, 8-10 luni,prefera sa stabileasca plata chiriei in lei,pentru a se asigura ca nu vor exista diferente mari de la o luna la alta.

Potrivit consultantilor EuroMetropola, deprecierea leului in raport cu euro a dus la o crestere a chiriei cu 15% fata de vara anului trecut, pentru contractele deja incheiate. Astfel, daca, de exemplu, in iunie 2008 pentru un apartament de lux cu 3 camere din Sos. Nordului chiria era de 10980 lei (contravaloarea a 3.000 euro), acum chiriasul trebuie sa-i achite proprietarului 12810 lei. Diferenta se resimte, in special, in randul chiriasilor care si-au negociat salariile in lei, iar chiriile in euro.

Click aici pentru a citi tot articolul

Pagina 11 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Inflatia a ajuns in zona euro cat dobanda, la 4%De la 1 iulie platim mai mult pentru electricitate, gaze naturale si alimente Piata imobiliara se scutura de speculantiCum se restituie taxa autoPreturile alimentelor raman mariVosganian promite zece miliarde de euro pe an pentru infrastructuraPetrom a scumpit carburantii!Orban il va demite pe directorul care a dat pe nimic hotelul AstoriaCreditele ipotecare: mai relaxate, dar nu de totLeul recupereaza terenul pierdut in fata euroFMI: Daca pica piata constructiilor economia Romaniei va avea o 'aterizare dura'Economia Romaniei are motor de turatieHotelierii cauta asiaticiLantul de magazine Metro, aproape de falimentPiata carnii de pasare s-a triplat in sapte aniFMI: Economia mondiala se va redresa in 2009Pretul petrolului a depasit 126,20 dolari pe barilAcciza la motorina, in negociereIndustria romaneasca IT&C va atinge 7 miliarde de euro in acest anInvestitiile straine urca spre opt miliarde de euro
Pagina 11

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook