Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 7 ~ Ce este o casa pasiva?

Data introducerii: 08-07-2010

Ce este o casa pasiva?O casă pasivă înseamnă economii de energie considerabile, costuri scăzute, interior asigurat de un sistem „verde” şi un impact minim asupra mediului.

Prima casă pasivă din România va ocupa o suprafaţă de 160 mp, pe sistem P+1 şi va fi ridicată în incinta Universităţii Politehnice Bucureşti.

“Consumul unei case construite după conceptele arhitecturale obişnuite ajunge la valori cuprinse între 200-240 kwh/m2/an. Noile cerinţe generale de performanţă energetică a clădirilor de Clasa A încearcă un consum general sub 70 kwh/m2/an. În aceste condiţii, casa pasivă ajunge la un consum general sub 15 kwh/m2/an pentru încălzirea ambientală”, precizează oficialii companiei Xella Ro, în parteneriat cu Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), care se vor ocupa de construirea acestei case.

Până la sfârşitul acestui an se intenţionează finalizarea primei case pasive din România.

Autor: Raluca

Pagina 7 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Ziua estimarilor soc: Pierderi pentru bancile din Romania si un leu in deprecierePetrom ieftineste motorinaANOFM anunta 43.000 de disponibilizari pana in octombrieApartamentele de 2- 3 camere si resedintele de vacanta, cele mai cautate la CONDOMNIUMCine va depasi criza in imobiliare?Pachetul anticriza: 13 miliarde euro, pentru 23 de masuriBNR admite: Trebuie sa sustinem lichiditatea bancilor, fara a spori volatilitatea leuluiCine a castigat de fapt la Haga?Bancile nu mai aplica testul de stres pentru creditele ipotecareEuro a mai doborat un record, atingānd pragul de 4,3127 leiMetro se restructureaza pentru a face fata crizei economiceDeficitul bugetar dauneaza grav SanatatiiDeprecierea leului schimba comportamentul pe piata inchirierilor rezidentialeRazboiul gazelor continua. Ucraina blocheaza livrarile de gaz catre EuropaDacia ar putea ieftini automobilele cu pana la 2.000 de euroGreva generala la cea mai mare banca din RomaniaAl treilea minim istoric consecutiv pentru leuLeul atinge minimul istoric in raport cu euro la cursul de referinta al BNRVideanu a declarat stare de urgenta in sistemul energeticRazboiul gazelor: Rusia a oprit complet livrarile catre Romania
Pagina 7

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook