Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 2 ~ 6 ianuarie - Boboteaza

Data introducerii: 06-01-2011

6 ianuarie - BoboteazaCredinciosii sarbatoresc astazi Boboteaza sau botezul lui Iisus Hristos. Aceasta zi marcheaza sfarsitul sarbatorilor de iarna, fiind urmata maine de Sfantul Ioan.

In traditia romaneasca ziua de Boboteaza este recunocuta ca fiind ziua sfintirii apelor si a naturii de fortele raului.

Potrivit obiceiului, de Boboteaza crestinii trebuie sa manance piftie, grau si sa bea vin fiert, nu au voie sa spele, iar apa sfintita luata astazi are puteri miraculoase, ea nestricandu-se niciodata.

Pagina 2 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Noi statii de metrou in CapitalaTerra va deveni un desert in care nu va mai exista viata?Evaluarea nationala 2011: Care au fost subiectele la Limba si literatura romanaAvertizare meteo de grindina pentru Capitala1 Aprilie Ziua Pacalelilor6 ianuarie - BoboteazaTargul International Gaudeamus, 18 - 22 noiembrie11 septembrie, reduceri de pana la 90% la Fashion House Outlet CentrePromovabilitate scazuta la bac in sesiunea de toamnaRomania, locul 39, intre tarile cele mai bune din lume7 bebelusi sunt in stare grava in urma tragediei de la Maternitatea GiulestiO noua ipoteza soc in cazul mortii Madalinei ManolePopulatia Romaniei continua sa scada dramaticDe astazi, va fi restrictionata circulatia auto intre Piata Charles de Gaulle si Arcul de TriumfMeteorologii anunta fenomene de instabilitate atmosferica si discomfort termicO ambulanta s-a rasturnat in Capitala Dan Diaconescu are interdictie de a parasi taraCod galben de canicula in Bucuresti si alte 21 de judeteCirculatia rutiera va fi inchisa intre Chitila si Carrefour MilitariIncredibil! Pisica cu caine
Pagina 2

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook