Categorii stiri

EconomiePoliticaSocialJuridicSanatateCulturaMondenAutoSportIT&C

Pagina 5 ~ 1 Aprilie – Ziua Pacalelilor

Data introducerii: 01-04-2011

1 Aprilie – Ziua PacalelilorAstăzi este 1 aprilie, așadar este Ziua Păcălelilor. În această zi sunt permise glumele și micile farse făcute între prieteni. 1 aprilie este recunoscută ca Zi a Păcălelilor și serbată ca atare în mai multe țări.

Ziua Păcălelilor este asociată cu sosirea târzie a primăverii la începutul lui aprilie.

Potrivit tradiției, păcălelile trebuie făcute până în ora 12, cele săvârșite după ora 12 atrăgând ghinionul asupra făptașului, iar cel care nu răspunde pozitiv păcălelior atrage ghinionul și neșansa de partea sa pe tot parcursul anului.

Ca și superstiție, căsătoriile efectuate de 1 aprilie nu sunt considerate a fi de bun augur, prevestind o viață conjugală în care mirele se va afla sub papucul miresei, însă copiii născuți în această zi sunt în general norocoși.

Nu lasați să treacă pe lângă voi o astfel de zi, fără să fiți plini de voie bună și să primiți așa cum se cuvine și să faceți glume și farse celor dragi.

Pagina 5 ~ Alte articole din acceasi categorie:

Un barbat din Marea Britanie s-a casatorit cu soacra saPetrecere de Ziua Barbatului in Parcul Tineretului din CapitalaNorul de cenusa vulcanica va parasi vestul Romaniei spre sfarsitul zilei de aziBucurestenii vor circula astazi gratuit cu RATB-ulTargul de miei din Capitala se deschide abia vineriDin aprilie vin inundatiile!Greva de la metrou a fost anulataA murit He Pingping, cel mai scund om din lume!Uimitor! Cercetatorii britanici au descoperit ca pot citi gandurile oamenilorCutremurul din Haiti, provocat de americani?Revine iarna: Cod galben de ninsoriCine mai angajeaza in Romania? Vezi care sunt cele mai optimiste sectoare si regiuniGreva la metrou: Episodul IIRomanii, criminalii de top ai Europei?Cod Galben de ninsori si vantSindicalistii din invatamant se pregatesc de grevaAccident mortal la mallCod galben de ninsori in 21 de judeteCutremur puternic in TaiwanNASA: Cutremurul din Chile ne scurteaza zilele
Pagina 5

Cautare in site

Cuvant cheie
Cauta in site

Urmariti-ne pe Facebook